„Mus susodino laiku, viskas pagal planą. Tik įlipome, po kelių minučių kapitonas pranešė, kad, deja, uždarytas dangus tarp Serbijos ir Kroatijos, dėl šitų priežasčių turėsime laukti 2 valandas lėktuve. Tai pranešė iš karto mums susėdus.

Po valandos pranešė, kad situacija nesikeičia, tikrai anksčiau neišskrisim, daug lėktuvų laukia ir kituose oro uostuose. Tada dar po valandos pranešė, jog situacija vis dar negerėja ir dar valandą turėsim laukti. Einant trečiai valandai lėktuve pasakė, kad išlaipins mus oro uoste, bet tada prasidėjo audra virš mūsų ir oro uosto darbuotojai, kaip mums aiškino, kol vyksta audra, nesiųs autobusų mus grąžinti į oro uostą. Per pusvalandį baigėsi audra ir buvo tyla.

Besibaigiant penktai valandai lėktuve, pasakė, kad 20 minučių bėgyje išskrendam“, – pasakojo Marius.

Jis tikino, kad lėktuve keleiviams nebuvo pasiūlyta nei užkandžių, nei gėrimų – viską teko pirkti patiems. Anot pašnekovo, beveik viskas iki skrydžio pabaigos jau buvo išpirkta.

Vyras paminėjo, kad dėl kompensacijos kreiptis dar nespėjo, tačiau būtinai taip padarysiąs.

Ryanair

Kita lietuvė skridusi šiuo reisu „Delfi“ patvirtino, kad išties lėktuve teko praleisti penkias valandas, tuo metu „Ryanair“ įgula nepasiūlė nė vandens. Kaip teigė, jiems buvo nurodyta, kad skrydis vėluoja dėl „oro eismo valdymo problemų“.

Svetainės Flightradar24.com duomenimis, lėktuvas iš Bario turėjo pakilti 16 val., tačiau išvyko tik 21 val. 04 min.

Lietuvos oro uostų atstovė Lina Beišinė patvirtino, kad skrydis iš Bario į Kauną vėlavo. Lėktuvas Kaune turėjo nusileisti 19 val. 35 min., tačiau atvyko tik 00 val. 09 min. Vis dėlto, ji negalėjo nurodyti, dėl kokių priežasčių vėlavo lėktuvas.

„Ryanair“ teigimu, skrydis iš Bario į Kauną liepos 22 d. buvo atidėtas dėl „oro eismo kontrolierių trūkumo“.

„Vėlavimo metu keleiviai liko lėktuve, kad orlaivis būtų pasiruošęs išskristi, kai tik skrydžių valdymo tarnyba (ATC) suteiks pakilimo laiką. Tačiau tai užtruko ilgiau nei iš pradžių tikėtasi. Įgula atidarė barus lėktuve, kad keleiviai laukimo metu galėtų užkąsti ir atsigaivinti. Šis skrydis į Kauną išvyko 20 val. 49 min. vietos laiku.

Nuoširdžiai atsiprašome keleivių už šį ATC vėlavimą, kuris visiškai nepriklausė nuo mūsų“, – savo pateiktame komentare rašė „Ryanair“.