Spalį Klaipėdos uoste perkrautas rekordinis kiekis krovinių - 4,34 milijono tonų, tai net ketvirtadaliu daugiau nei pernai tą patį mėnesį.

Šiemet sausį-spalį Klaipėdos uoste iš viso krauta 38 milijonai tonų krovinių, tai beveik 3 milijonais tonų daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2017 metais.

Pagal dešimties mėnesių krovinių apyvartą Klaipėdos uostas tvirtai pirmauja tarp Baltijos valstybių uostų: Rygoje per šį laikotarpį krauta 29,9, Ventspilyje - 16,9, o Liepojoje - 6,2 milijonų tonų krovinių.

Teigiamas krovos rezultatas pasiektas visose krovinių grupėse - skystųjų, biriųjų ir bendrųjų. Didžiausias prieaugis fiksuojamas bendrųjų krovinių grupėje (40,4 proc. augimas, palyginti su 2017 m. spaliu) pasiektas dėl išaugusios konteinerių ir kitų priemonių krovos.

Per dešimt šių metų mėnesių į Klaipėdos uostą atplaukė 5 651 laivas, tai yra 200 laivų daugiau ne pernai analogišku metu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)