Reformos esmė – įsteigti vieną visų šalies uostų valdybą. Dar svarstoma, kiek valdžios turėtų uostų valdybos, bet, parlamentarės sumanymu, visus sprendimus reikėtų derinti su Ryga.

Primename, kad maždaug prieš dešimt metų Einaro Repšės vadovaujama vyriausybė norėjo įvesti reformą Latvijos uostuose, tačiau sumanymas žlugo. Šiuo metu manoma, kad politinė padėtis palanki šios srities reformai. Vyriausybėje nėra partijų, kurioms vadovauja Aivaras Lembergas (Ventspilis) ir Uldis Seskas (Liepoja). Ministrų kabinete nėra ir valdančiųjų Rygoje partijų atstovų.

S. Kukulė pabrėžė, kad Ventspilio dūmos opozicijos atstovai nepatenkinti A. Lembergo vadovavimu Ventspilio uostui, o Amerikos prekybos rūmai nepatenkinti Rygos laisvojo uosto (RLU) darbu.

S. Kukulės iniciatyva papiktino RLU valdybos vadovą ir Rygos vicemerą Andrį Ameriką. Šis pareiškė, kad parlamentarė nieko nenutuokia apie uostų veiklą. jo įsitikinimu, ZRP apskritai trūksta informacijos, kaip veikia Latvijos uostai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją