Pokyčiai įgyvendinti reaguojant į keleivių ir pavežėjų pastabas dėl ankstesnės tvarkos, pokytis atliktas kartu su šios aikštelės operatoriaus „UNIPARK“ pagalba.

Primenama, kad šių metų rudenį, baigus visos eismo schemos rekonstrukciją, bus atverta daugiau vietų vadinamojoje „Kiss & fly“ zonoje, skirtoje trumpalaikiam sustojimui. Ši zona bus po nauja stogine, kuri apsaugos atvykstančius keleivius nuo lietaus arba sniego. Visos šiuo metu esančios aikštelės bus sujungtos į vieną visumą – šis sprendimas transporto pralaidumą padidins du kartus.

Šiuo metu trumpieji sustojimai vykdomi tik P2 automobilių aikštelėje, kuri veikia priešais statomą išvykimo terminalą.

Visų esamų ir būsimų eismo rekonstrukcijų metu Vilniaus oro uoste ir toliau be pertraukų veiks ilgalaikio parkavimo daugiaaukštės aikštelės, kur galima palikti automobilius ilgesniam laikui.

Atsižvelgiant į tai, kad prieigų rekonstrukcijos vyksta keliais etapai, Lietuvos oro uostai ragina keleivius, planuojančius į Vilniaus oro uostą vykti automobiliu, iš anksto pasidomėti galiojančia aikštelių tvarka bei schemomis, nes įprasti įvažiavimo keliai ir trumpalaikio sustojimo vietos gali būti pasikeitusios.