„Per daugiau nei tris dešimtis metų, kai joks didesnis stoties atnaujinimas nebuvo daromas, smarkiai pasikeitė ir kelionės, ir keliavimo įpročiai. Stotyje nuo šiol bus kur kas erdviau, jaukiau, patogiau“, – sakė „Lietuvos geležinkelių" (LTG) Turto valdymo paslaugų vadovė Viktorija Makovskienė.

Pasak LTG, atnaujintoje sostinės geležinkelio stotyje lankytojų patogumui įkurta maitinimo zona, pagrindinė laukiamoji salė su erdvėmis poilsiui bei šešis kartus didesnė komercinė zona, kurioje erdvės bus išnuomotos įvairiems paslaugų teikėjams.

„Matome, kad visame pasaulyje traukinių ir kito transporto stotys jau nebėra tik erdvė, į kurią žmonės užsuka kelioms minutėms laukdami savo kelionės. Keliaujantiems šiandien svarbu, kad stotyje būtų vietų pavalgyti, padirbėti, pailsėti, patogių erdvių naudotis išmaniaisiais įrenginiais“, – teigė V. Makovskienė.

Remonto metu itin didelis dėmesys buvo skiriamas pastato inžinerinėms sistemoms, pavyzdžiui, vėdinimui, šildymui ir apšvietimui. Stotyje buvo įdiegtas išmanus LED apšvietimas su judesio davikliais, leidžiantis tausoti energijos išteklius, nurodoma pranešime žiniasklaidai.
Vilniaus geležinkelio stotis atnaujinta atsižvelgiant į projekto „Vilnius Connect“ planus.

Vilniaus geležinkelio stoties remonto darbus atliko „DP Group“. Su šia įmone praėjusių metų gruodį pasirašyta 1,8 mln. eurų rangos darbų sutartis.

Paskutinį kartą Vilniaus geležinkelio stoties pastato vidaus kapitalinis remontas buvo atliktas 1998 metais.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją