Kaip rašoma pranešime, šiuo, aštuntuoju, sandoriu „Aviva“ baigia reikšmingą strateginį dalies verslų pardavimo etapą ir toliau koncentruosis į Jungtinės Karalystės, Airijos ir Kanados rinkas.

„Verslų Lietuvoje ir Lenkijoje pardavimu baigiame aštuonis mėnesius trukusį mūsų verslo portfelio pertvarkymą. Pajamos iš visų sandorių siekia 7,5 mlrd. svaro sterlingų. Tai mums leido žymiai sumažinti skolą ir įgalins generuoti reikšmingą grąžą akcininkams. Strateginis mūsų fokusas yra „Aviva“ įmonių vystymas Jungtinėje Karalystėje, Airijoje ir Kanadoje,“ – teigia Aviva grupės vykdomoji direktorė Amanda Blanc.

„Šis sandoris turės didelės vertės „Aviva“ akcininkams. Jis taip pat atneš teigiamų pokyčių mūsų klientams, darbuotojams, draudimo tarpininkams – esame tikri, kad „Aviva Lenkija“ ir „Aviva Lietuva“ toliau klestės priklausydamos „Allianz“.“

Klientai įtakos dėl šio sandorio nepatirs. Klientams ir toliau bus teikiamos aukštos kokybės paslaugos ir aptarnavimas. Bendradarbiavimas su draudimo tarpininkais bus tęsiamas tais pačiais pagrindais. „Aviva Lenkija“ ir „Aviva Lietuva“ vadovybė bei darbuotojai lieka dirbti perduodamose įmonėse.

Sandoriui taikomos įprastos užbaigimo sąlygos, apimančios valstybės institucijų patvirtinimus. Tikimasi, kad sandoris bus baigtas per vienerius metus.

„Allianz“ grupė yra tarp pasaulio didžiausių draudimo ir turto valdymo grupių. Turi virš 100 mln. klientų 70-yje pasaulio šalių. 2020 metais virš 150 tūkst. „Allianz“ darbuotojų pasiekė 140 mlrd. eurų pajamų ir uždirbo 10,8 mrld. eurų pelno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)