Kelionių į Jungtinius Arabų Emyratus paklausa išaugo 20 proc., į Tailandą – 10–15 proc., į Indiją ir Vietnamą – 5 proc. Dalis turistų ėmė savarankiškai organizuotis keliones: lėktuvo bilietų į Antaliją rezervavimas išaugo 20 proc.

Taip pat laikraštis atkreipia dėmesį į nepasiteisinusias rusų valdininkų viltis, kad turėtų išaugti vidaus turizmo paklausa.

Pavyzdžiui, „Rosturizm“ vadovas Olegas Safonovas pareiškė, kad 2015 metų duomenimis, vidaus turizmo rinka išaugs 30 proc.

Tačiau realybė kitokia – kelionių agentūrų rezultatai kol kas nepateisina valdininkų vilčių.

Pasak Rusijos kelionių agentūrų asociacijos vykdančiosios direktorės Majos Lomidzės, susidomėjimas kelionėmis po Rusiją šiemet neišaugo.

Jau anksčiau skelbta, kad rusų įkurtas tarptautinis kelionių operatorius „Tez Tour“ nusprendė įžengti į vidaus turizmo rinką.

Pirmiausia dėmesys krypsta į Juodosios jūros pakrantę Krasnodaro krašte. Įmonės vadovybė tikisi, kad į vidaus turizmą persiorientuos ne mažiau kaip 20 proc. visų „Tez Tour“ klientų, anksčiau planavusių atostogauti Turkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (406)