Š. Stepukoniui nepasijungus į nuotolinį posėdį bylos nagrinėjimas nukeltas į gruodį, Eltai nurodė Vilniaus apygardos atstovė Lina Nemeikaitė.

Pasak jos, teisėsauga su Š. Stepukoniu nesusisiekė.

Būna namuose, išeiti leidžiama tam tikromis valandomis

Įtariamajam yra paskirta kardomoji priemonė – apykojė. Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis „Delfi“ sakė, kad Š. Stepukonis kontroliuojamas nuolat, jam nustatyti apribojimai būti namuose, jis nustatytomis valandomis gali išeiti tam tikru spinduliu.

Atstovas nenurodė, kokiu spinduliu Š. Stepukonis gali išeiti iš namų ir kur jam leidžiama lankytis motyvuodamas, kad tai yra tarnybinio pobūdžio informacija, kuri viešai neskelbiama.

„Jei asmuo pažeidžia kardomosios priemonės reikalavimus, ji gali būti keičiama į griežtesnę.

Iki šiol kardomosios priemonės pažeidimų nenustatyta“, – komentavo R. Matonis.

Redakcija primena, kad Š. Stepukonis į laisvę paleistas kovo 22-ąją.

Šarūnas Stepukonis

Š. Stepukonis, kuris anksčiau vadovavo „BaltCap Infrastructure Fund“, vasarį buvo sulaikytas Vilniuje. Jis įtariamas pasisavinęs apie 40 mln. eurų fondo įmonių lėšų, bent dalį kurių galėjo pralošti kazino. Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos prokuratūra.

Dėl Š. Stepukonio atliekami du ikiteisminiai tyrimai. Pirmajame jis įtariamas dėl maždaug 27 mln. eurų „BaltCap“ fondų lėšų pasisavinimo. Prokuratūros teigimu, daugiau nei 20 mln. eurų Š. Stepukonis galėjo pralošti.

Kita dalis pinigų galėjo būti prarasta rizikingai investuojant per platformą „Interactive Brokers“. Antrasis ikiteisminis tyrimas atnaujintas pradėjus pirmąjį. Vilniaus apygardos prokuratūra dar 2022 metais buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą iš bendrovės „Paysera LT“ gavus informacijos apie į Š. Stepukonio sąskaitą iš Lenkijos įmonės pervestus 3,9 mln. eurų. Pasak prokuratūros, tada nustatyta, kad pinigai buvo pervesti vykdant akcijų pardavimo sandorį, tad tyrimas nutrauktas.

Š. Stepukonis įvairiais laikotarpiais vadovavo infrastruktūros fondo bendrovėms Lietuvoje ir buvo projektų bendrovių Lenkijoje valdybos pirmininkas.

„BaltCap“ yra didžiausias privataus kapitalo investuotojas Baltijos šalyse. Nuo 1995 metų „BaltCap“ investavo į daugiau nei 120 įmonių įvairiuose pramonės sektoriuose ir pritraukė daugiau nei 900 mln. eurų kapitalo.