„Visų pirma, šiuo projektu siekiame supaprastinti galimybę įsigyti kriptovaliutos – net ir tiems, kurie niekada jos nepirko. Nors vis dar nemažai spekuliacijų šios virtualios valiutos atžvilgiu, <...> tačiau netrukus BAKKT, kurią įkūrė Niujorko vertybinių popierių biržą (angl. NYSE) valdanti įmonė, siūlys ateities sandorius, išmokamus bitkoinais, o galimybę apmokėti už prekes bitkoinais jau turi ne viena internetinė parduotuvė, – pranešime cituojamas Bitcoin kuponus sukūrusio startuolio „Rebiton“ atstovas Raimundas Asauskas.

Prekiauti kuponais būtent „Narvesen“ parduotuvėse bei „Lietuvos spauda“ kioskuose pasirinkta dėl plataus šių parduotuvių tinklo, jų palankaus požiūrio į kriptovaliutas, tinkamos pirkėjų tikslinės auditorijos bei galimybės greitai įsigyti kuponus.

„Šiuo metu turime beveik 60-ies „Narvesen“ parduotuvių tinklą, kuriame nuolat siekiame plėsti ne tik prekių, bet ir paslaugų pasirinkimą. Neseniai savo skubantiems miesto klientams pasiūlėme pinigų išgryninimo paslaugą, o dabar pradedame prekybą Bitcoin kuponais, už kuriuos galima atsiskaityti ir grynaisiais pinigais, ir kortele. Bitcoin kuponų prekyba stengiamės atliepti jaunesnės auditorijos poreikius“, – sako „Narvesen“, „Lietuvos spauda“ ir „Caffeine“ valdančios įmonės generalinis direktorius Vigintas Bartaševičius.

Tam, kad „Rebiton“ kupone esančius eurus galima būtų iškeisti į bitkoinus, nereikalaujama asmens tapatybės ar kitų dokumentų. Užtenka nurodytoje interneto svetainėje pateikti el. pašto adresą ir savo kriptovaliutų piniginės bitkoinų adresą, į kurį bus pervesta kriptovaliuta.

Dėmesys saugumui

„Nors ir gerokai supaprastinome bitkoinų įsigijimo procedūrą, griežtai paisome pinigų plovimo bei sukčiavimo prevencijos ir kitų teisinių reikalavimų, susijusių su mūsų veikla. Taip pat stebime, kad nebūtų jokių piktnaudžiavimo atvejų. Atliekama vartotojo įvesto el. pašto adreso bei IP validacija ir patikimumo vertinimas, pasitelkiant sprendimus partnerių, kurie analogiškas paslaugas teikia tokiems prekių ženklams kaip „Disney“, „IBM“, „American Airlines“ ar „Santander“, – atkreipia dėmesį R. Asauskas.

Raimundas Asauskas
„Rebiton“ kuponuose esančius eurus galima keisti tik į bitkoinus. Jais jau dabar yra galimybių atsiskaityti kai kuriose el. parduotuvėse, taip pat galima keisti į kitas kriptovaliutas ar paprasčiausiai vėl juos išsikeisti į eurus, JAV dolerius bei kitas valiutas.

Anot R. Asausko, iki bitkoino atsiradimo internetinė prekyba buvo neįmanoma be trečiosios šalies. Tarpininko buvimas automatiškai didina kaštus. Be to, mokėjimai gali būti atšaukti, todėl paslaugų teikėjai ir pardavėjai, prekiaujantys prekėmis, kurias nepraktiška ar neapsimoka susigrąžinti (pvz., maisto produktai), susiduria su nuostolių rizika dėl galimo sukčiavimo.

„Rebiton“ projektas vykdomas UAB „Vertex“, kuri savo veiklą pradėjo 2006 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)