Trečdalį Lietuvos nuotekų sutvarkanti Vilniaus nuotekų valykla per parą gali priimti 160 tūkst. kubinių metrų nuotekų ir išvalyti 97 tonas teršalų.

Valyklos antrojo rekonstrukcijos etapo darbus atliko UAB „Arginta“. Šiuo etapu buvo atnaujinti pirminiai nusodintuvai, kuriuose pastatytas naujas riebalus iš nuotekų atskiriantis ir šalinantis įrenginys, rekonstruota vietinių nuotekų ir drenažo siurblinė. Siekiant efektyviau valyti smulkiuosius teršalus, valykloje pastatyta tretinio valymo įranga – nauja valymo grandis, kurioje atskiriamos smulkios dalelės.

ELTA primena, kad 2023 metais „Vilniaus vandenys“ užbaigė Vilniaus nuotekų valyklos I rekonstrukcijos etapą – išplėtė jos pajėgumus ir pritaikė valyklą augančio miesto poreikiams. Rekonstrukcijos metu buvo atnaujinta ir rekonstruota valyklos mechaninė valymo grandis, išvalanti stambias atliekas. Taip pat buvo išplėsta ir rekonstruota biologinio valymo grandis – bioreaktoriai ir pastatytas naujas antrinis nusodintuvas, iš nuotekų šalinantis biologiškai skaidžius teršalus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)