Naujojo biuro vadovas Giedrius Dzekunskas DELFI sakė, kad moterys naujame „Danske Bank“ padalinyje kol kas sudaro tik 20 proc., tačiau jis norėtų, kad jų santykis su vyrais būtų didesnis.

„Labai norėčiau, kad merginų būtų daugiau, nes įvairumas kolektyvui yra labai naudingas. Jis pakelia produktyvumą ir kalbame ne tik apie lytis, bet ir apie amžių, kitus bruožus. Kiekvienas žmogus turi skirtingas vertybes ir gali padėti kitiems, pasidalinti sukaupta patirtimi“, – teigė G. Dzekunskas.

G. Dzekunskas tvirtino, kad nėra paskaičiavęs, koks šiuo metu yra vidutinis darbuotojų gaunamas atlyginimas, tačiau tai, jo teigimu, ir nėra svarbiausias dalykas.

„Atlyginimas turi būti teisingas, bet mes žmonės stengiamės patraukti darbo turiniu“, – sakė jis.

Pasirinko Vilnių

Biuro atidaryme kalbėjęs „Danske Bank“ grupės vadovas Thomas Fredrickas Borgenas sakė, kad naują biurą atidaryti galėjo daugelyje kitų pasaulio vietų. Bankas padalinių jau yra JAV, Indijoje ir kitur.

„Tačiau pasirinkome Vilnių, nes dar prieš 10 metų čia nusipirkome „Sampo“ banką, o vietinė vadovybė puikiai jį išplėtojo. Pastaruoju metu informacinės technologijos sukėlė revoliuciją, dėl kurios mūsų klientai tikisi visai ko kito, nei norėjo iki šiol“, – sakė jis.

G. Dzekunskas pridūrė, kad norint, jog žmonės darbe būtų produktyvūs, reikia trijų dalykų: jiems turi būti įdomu, jiems turi patikti aplinka, kurioje jie dirba ir jie turi turėti galimybę vystyti tai, ką jie nori.

„Kur yra jaukiausia vieta jūsų namuose? Teisingai, tai – virtuvė. Kiekvieną kartą, kai aplankau savo tėvus, visi susigrūdame mažoje virtuvėleje. Remdamiesi šia filosofija, kūrėme ir naują mūsų biurą“, – sakė jis.

IT centro vadovas pasakojo, kad Lietuvoje nėra naftos, tačiau ši žaliava turi trūkumą – kuo daugiau eksportuoji, tuo mažiau lieka, kai eksportuojant žinias šios problemos nėra, nes kuo daugiau eksportuoji, tuo daugiau jos turi, nes iš pradžių turėjai ją įgyti.

Pabrėžė svarbą

Atidaryme kalbą sakęs Vilniaus miesto centras Remigijus Šimašius priminė, kad talentingi žmonės gimsta ne universitetuose, bet šeimose, ir iš pradžių dar turi eiti į darželius, mokyklas, ir tik po to pradeda studijas.

„Tikiu, kad miesto meras yra atsakingas už švietimo lygį, todėl daug dėmesio skiriame šiai sričiai. Tada ir į universitetus pateks geresni studentai“, – sakė jis.

R. Šimašius taip pat tvirtino, kad savivaldybė stengiasi sukurti kuo patogesnį miestą jame dirbantiems žmonėms: plėtoja žaliąsias erdves, sprendžia eismo ir darželių trūkumo problemas.

Ūkio ministras Evaldas Gustas minėjo, jog Lietuvoje šiandien jau veikia 30–40 paslaugų centrų, daugumą kurių įkūrė modernios įmonės. Juose dirba maždaug 1 proc. visų Lietuvos darbuotojų.

Vien Vilniuje 12 tūkst. darbuotojų dirba paslaugų centruose, o tai sudaro 4 proc. visos sostinės darbo jėgos.

„Tai parodo, kokie jie svarbus mums“, – sakė ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)