Estijos pilietė Ege Metsandi turi daugiau nei 20 metų patirtį finansų sektoriuje, ji anksčiau ėjo vadovaujančias pareigas daugelyje Šiaurės ir Baltijos šalių finansų institucijų, įskaitant „Swedbank“, „Swedbank Investment Funds“, „Nordea“ ir „Trigon Capital“. Ege specializavosi finansinių paslaugų srityje, turi daug patirties fondų ir investicijų valdymo srityje, prekybos kapitalo rinkose sektoriuje, kredito bei verslo paslaugų rinkose.

Eidama naujas pareigas E. Metsandi bus atsakinga už bendrąjį „BaltCap“ įmonės valdymą kaip generalinė direktorė ir kaip valdybos narė. Ji koncentruosis į tolesnį įmonės valdysenos ir rizikos valdymo sistemų stiprinimą bei vadovaus organizaciniams pokyčiams. „BaltCap“ vadovaujantys partneriai ir toliau bus atsakingi už „BaltCap“ fondų valdomas investicijas.

„Džiaugiamės galėdami pasveikinti Ege Metsandi prisijungus prie „BaltCap“. Ege yra užgrūdinta finansų sektoriaus vadovė, turinti vertingos patirties veikiant reguliuojamajame finansų sektoriaus segmente. Jos lyderystė, skatinusi augimą ir efektyvumą įvairiose įmonėse, bei patirtis suteikia mūsų valdybai svarbių naujų įgūdžių ir padeda nukreipti „BaltCap“ ateities augimo link“, – pažymėjo Peeteris Saksas, „BaltCap“ valdybos narys.

„Išgyvenu svarbų momentą, prisijungdama prie „BaltCap“ ir turėdama galimybę vadovauti tokiai patyrusiai komandai, – sakė Ege Metsandi. – Tikiu privataus kapitalo rinka, nes jos žaidėjų indėlis į vietos ekonomiką yra labai svarbus. Privataus kapitalo segmentas investuotojams suteikia prieigą prie galimybių, kurių nerasite atvirose kapitalo rinkose. Be viso kito, privatus kapitalas taip pat uždirba didelę grąžą investuotojams. Nekantrauju pradėti darbą „BaltCap“ komandoje.“

„Delfi“ primena, kad praėjusių metų lapkritį kilo „BaltCap“ skandalas Lietuvoje. Tuo „BaltCap“ nutraukė sutartį su fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ (BInF) partneriu Šarūnu Stepukoniu ir kreipėsi į teisėsaugą dėl nustatytų veiklos pažeidimų tvarkant jo vadovaujamo fondo finansus. Kaip vėliau paaiškėjo, Š. Stepukonis galimai pasisavino dešimtis milijonų fondo eurų ir juos pralošė. Šių metų vasarį buvęs įmonės „BaltCap“ partneris, apie 30 mln. eurų pasisavinimu įtariamas Š. Stepukonis buvo sulaikytas. Šiuo metu vis dar vyksta teisminis procesas.

„BaltCap“ yra didžiausias ir didžiausią patirtį turintis privataus kapitalo investuotojas Baltijos šalyse. Nuo 1995 m. „BaltCap“ investavo į daugiau nei 120 įmonių įvairiuose pramonės sektoriuose ir pritraukė daugiau nei 900 mln. eurų kapitalo. „BaltCap“ sudaro daugiau nei 30 investavimo profesionalų komanda, dirbanti visame Baltijos regione.