Dėl sumažėjusios investicijų vertės „Invalda INVL“ sausio–birželio mėn. patyrė 1,4 mln. eurų nuostolį, kai pernai per tą patį laikotarpį nuostolis siekė 12,6 mln. eurų.

Grupės įmonių valdomas klientų turtas šių metų birželio pabaigoje sudarė 2,173 mlrd. eurų ir buvo 40,6 proc. didesnis nei prieš metus ir 14,2 proc. didesnis 2023 metų pradžioje (1,902 mlrd. eurų).

Per pirmąjį šių metų pusmetį INVL klientams buvo uždirbta 93 mln. eurų pelno, o klientų, patikėjusių savo lėšas „Invaldos INVL“ grupei, skaičius per metus išaugo 19,2 proc. iki 315 tūkst. (nuo šių metų pradžios padidėjo 3,6 proc.).

„Pirmąjį pusmetį INVL klientams uždirbtas pelnas ir papildomai pritrauktos klientų lėšos sparčiai augino valdomą turtą. Jau kurį laiką dirbame besikeičiančioje ir sunkiai prognozuojamoje geopolitinėje ir ekonominėje aplinkoje, kuri pastaruoju laikotarpiu lėmė palūkanų normų augimą ir atskirų turto klasių verčių pokyčius. Esame patenkinti daugumos INVL valdomų produktų portfelių vystymųsi ir ekonominiam ciklui subalansuotomis investicijomis“, – pranešime teigė „Invaldos INVL“ vadovas Darius Šulnis.

Uždarbis tik kaupiantiems INVL grupės II pakopos pensijų fonduose pirmąjį šių metų pusmetį siekė 62,1 mln. eurų po visų mokesčių ir atskaitymų. Jis kompensavo didelę dalį nuostolių, patirtų per negatyvius rinkoms 2022 metus.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją