Tai buvo paskutinis banko pareigūnų susitikimas prieš pokyčius institucijos vadovo poste. Kaip pranešama, dabartinį banko valdytoją Haruhiko Kurodą šiose pareigose balandžio 8 d. pakeis ekonomikos profesorius Kazuo Ueda. Japonijos parlamentas jau pritarė šiems pasikeitimams. Kai kurie analitikai spėliojo, kad prieš H. Kurodos pasitraukimą bankas dar galėtų pakoreguoti savo pinigų politiką, tačiau apie netikėtus pakeitimus visgi nepranešta.

Institucija nekeitė dar prieš kurį laiką nustatytos neigiamos palūkanų normos ir viršutinės tikslinio obligacijų pajamingumo intervalo ribos.

Savo paskutinėje spaudos konferencijoje prieš pasitraukimą iš banko vadovo posto H. Kuroda apgailestavo, kad jo vadovavimo metu šaliai nepavyko pasiekti 2 proc. infliacijos tikslo. Tačiau pareigūnas tikino dėl nieko nesigailįs ir pažymėjo, kad būtent jo kadencijos metu Japonijoje buvo užfiksuotas stojęs kainų kritimas – prieš tai šalį ilgus metus kamavo defliacija.

Infliacija šalyje sausį sudarė 4,2 proc. H. Kuroda yra pareiškęs manantis, kad Japonijos centrinis bankas bent kol kas turėtų nekeisti savo pinigų politikos. Nors būsimasis banko vadovas K. Ueda praėjusį mėnesį taip pat kalbėjo apie dabartinės politikos tęstinumą, jis nurodė esąs atviras galimiems pakeitimams ateityje.

K. Ueda savo pirmajam banko posėdžiui pirmininkaus balandžio 27–28 dienomis.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją