Statinio rekonstrukcijos leidimas bendrovei suteiktas 2023 m. balandžio 3 d., jis leis išplėsti pastato kvadratūrą nuo 768 kv. m. iki 1047 kv. m.

Projektą parengė 2011 m. duris atvėrusio pirmojo šalyje „Lietuvos krematoriumo“ pastatą suprojektavęs architektų biuras „G. Natkevičius ir partneriai“.

Įmonių grupės „K2 LT“ direktorius Bernardas Vilkelis sakė, kad kremavimo paslaugos Lietuvoje tik populiarėja ir naujoji linija bendrovei leis patenkinti augančius klientų poreikius. Oficialiais duomenimis 2022 m. Lietuvoje buvo kremuota daugiau kaip 8 tūkst. mirusių asmenų, tai sudaro per 20 proc. visų mirusiųjų.

„Lietuvos krematoriumas“ investuoja 2 mln. Eur į trečiąją kremavimo liniją

„Šiuo metu Kėdainiuose esančiame krematoriume yra dvi kremavimo linijos, per metus galinčios kremuoti iki 10 tūkst. velionių. Įrengę trečiąją liniją, galėsime atlikti iki 60 kremacijų per dieną arba 15 tūkst. kremacijų per metus – tai sudaro beveik 40 proc. visų mirusiųjų Lietuvoje“, – kalbėjo vadovas.

Anot jo, tokio didelio poreikio kremavimui šalyje šiuo metu nėra, tačiau rinkos tendencijos rodo, kad susidomėjimas kremavimu kaip labiau estetišku, ekologiškesniu, mažiau skausmo artimiesiems sukeliančiu atsisveikinimo būdu, tik didės.

„Stebime rinką ir matome, kad paslaugos populiarumas kasmet auga, tokia tendencija išliks ir ateityje. Be to, turėdami didžiausius kremavimo pajėgumus neatmetame galimybės bendradarbiauti ir su kitų šalių laidojimo namais“, – prognozavo B. Vilkelis.

„Lietuvos krematoriumas“ investuoja 2 mln. Eur į trečiąją kremavimo liniją

Trečioji linija „Lietuvos krematoriumui“ leis užsitikrinti didžiausius kremavimo pajėgumus šalyje, dirbti itin efektyviai ir lanksčiau prisitaikyti prie klientų poreikių.

„Mums be galo svarbu, kad klientams galėsime užtikrinti ne tik profesionalias paslaugas, bet ir konkurencingiausią jų kainą. Atlikdami būtiną kremavimo linijų profilaktiką, atnaujinimo darbus, galėsime kremavimo paslaugas teikti nedarydami pertraukų. Tai svarbu žmonėms, kurie atsisveikinimo su artimuoju scenarijų bei ceremoniją planuoja pagal savo norus, o ne prisitaikydami prie krematoriumų galimybių“, – teigė B. Vilkelis.

Kartu su trečiąja kremavimo linija „Lietuvos krematoriume bus įrengta atskira erdvė palaikus atvežančių laidojimo įmonių vairuotojų poilsiui – bendroje zonoje bus galima atsipūsti po kelionės, pabendrauti su kolegomis, o atskirose patalpose – pailsėti ir nusnausti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją