Kaip praneša „Litgrid“, Tarvainių traukos pastotė ir susijusios elektros perdavimo linijos užtikrins elektros energijos tiekimą elektriniams traukiniams šiame geležinkelio ruože. Skirstykla statoma bendrovės „LTG Infra“ užsakymu.

„Iš viso įgyvendiname 6 traukos pastočių projektus, kurie užtikrins elektros energijos tiekimą pagrindinei Lietuvos geležinkelių linijai nuo Vilniaus iki Klaipėdos. Elektrifikacija sudarys sąlygas keleivių ir krovinių pervežimui naudoti tvarią elektros energiją. Vykstant sparčiai saulės ir vėjo energetikos plėtrai Lietuvoje, jau greitai elektriniai traukiniai šalyje galės naudoti vien atsinaujinančių išteklių energiją“, – pranešime cituojamas bendrovės Strateginės infrastruktūros departamento vadovas Karolis Sabaliauskas.

Kaip nurodoma pranešime, Tarvainių traukos pastotės pirkimo metu atrinktas rangovas turės pastatyti naują skirstyklą ir naujas elektros perdavimo linijas iš Tarvainių traukos pastotės į Telšių ir Plungės transformatorių pastotes. Taip pat bus remontuojama ir 7 km 110 kV oro linijos atkarpa Telšiai–Plungė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją