„Luminor“ bankas pagerino grynųjų palūkanų rodiklį iki 3,64 proc., sumažino sąnaudų ir pajamų santykį iki 47,5 proc. ir pasiekė 14,8 proc. metinės nuosavybės grąžos rodiklį. Banko veiklos pelnas augo 8,4 proc. dėl didėjančių grynųjų palūkanų pajamų. Dėl IT sistemų tobulinimo veiklos sąnaudos padidėjo 4,4 proc.

„Luminor“ banko likvidumo ir kapitalo pozicijos yra stiprios: ketvirčio pabaigoje banko likvidumo padengimo koeficientas buvo 207,6 proc., o bendrojo nuosavo kapitalo 1 lygio ir bendro kapitalo pakankamumo rodiklis, įskaičiuojant grynąjį pelną per laikotarpį, buvo 25,4 proc. „Luminor“ balandį išmokėjo 194,5 mln. eurų dividendų. Atsižvelgiant į dividendų išmoką, banko pro forma kapitalo pakankamumo rodiklis ketvirčio pabaigoje sudarytų 22,6 proc.

„Nors rinka vis dar gyvena nerimastingomis praėjusių metų nuotaikomis, kai Baltijos šalių ekonomikos akivaizdžiai stabtelėjo, pirmąjį ketvirtį vienur kitur jau matėme pavasarį pranašaujančio optimizmo ūglius ir fiksavome verslo pagyvėjimą. Aukšta paskolų portfelio kokybė demonstruoja Baltijos šalių verslo bei privačių klientų atsparumą ir gebėjimą racionaliai planuoti bei veikti bet kokiomis aplinkybėmis“, – „Luminor“ banko vadovas Lietuvoje Jonas Urbonas.