Finansų įstaigos turtas š. m. pirmąjį pusmetį išaugo iki 311,6 mln. Eur – tai 43,55 proc. daugiau nei tokiu pačiu laikotarpiu pernai (217 mln. Eur). Paskolų portfelis augo beveik ketvirtadaliu (24,55 proc.) ir pasiekė 116,4 mln. Eur, kai pernai šis rodiklis buvo 93,4 mln. Eur.

„Pasiektus banko rezultatus vertiname teigiamai – nepaisant lėto šalies ūkio atsigavimo mums pavyko ketvirtadaliu padidinti paskolų portfelį“, – sako Giedrė Blazgienė, „Mano banko“ vadovė.

Anot jos, įtaką pelno rezultatams padarė investicijos į naujų paslaugų plėtrą ir dėl to sparčiau augusios sąnaudos.

„Birželį pradėjome rinkti indėlius Olandijoje, pasirašę trečiąją sutartį su „Raisin“ – Europos taupymo ir investavimo platforma. Pastebime, kad rinkdamiesi, kur laikyti savo santaupas, Olandijos indėlininkai pirmenybę teikia aukštą kredito reitingą turinčioms šalims. A reitingą turinti Lietuva, išsiskirianti tvirta fiskaline drausme ir mažu skolos ir BVP santykiu, vertinama kaip stabilus ir patrauklus pasirinkimas“, – teigia „Mano banko“ vadovė.

G. Blazgienė pastebi, kad po Vokietijos ir Ispanijos Olandija tapo jau trečiąja Europos Sąjungos šalimi, kurios gyventojai savo indėlius patiki lietuviškajam „Mano bankui“.

Pranešama, kad nuo š. m. rugsėjo „Mano bankas“ nebeteiks grynųjų pinigų paslaugų – taip siekiama didinti veiklos efektyvumą, savo dėmesį ir investicijas sutelkiant į paslaugų prieinamumą skaitmeninėje erdvėje. Visos mokėjimo operacijos toliau bus vykdomos įprastai, disponuoti sąskaitoje esančiomis lėšomis „Mano banke“ gyventojai ir įmonės galės atlikdami pervedimus.

„Mano bankas“ už 2024 m. pirmąjį pusmetį sumokės į valstybės biudžetą 213,9 tūkst. Eur laikinojo bankų solidarumo įnašo.