Kaip rašoma pranešime, sluoksniuotų gaminių cechą išplečianti nauja gamybos linija pasižymi didesniu našumu nei iki šiol naudojamos sluoksniuotų gaminių linijos – joje gaminamų sluoksniuotų gaminių kiekis gali siekti 1500 kg per valandą.

„Nuolat investuojame į gamybą, siekdami tiek didesnio efektyvumo, tiek praplėsti vartotojams siūlomų aukštos kokybės gaminių asortimentą. Naujoje sluoksniuotų gaminių linijoje planuojama gaminti virš 50 skirtingų sluoksniuotos tešlos gaminių, tad keliame tikslą ne tik dalį gaminių perkelti ant naujos gamybos linijos, bet ir jos pagalba kurti naujus gaminius, kuriems iki šiol neturėjome techninių galimybių“, – komentuoja „Mantinga Group“ gamybos įmonių vadovas Vytenis Kupstas.

Pasak jo, planuojama, kad naująja gamybos linija bus galima gaminti sluoksniuotos tešlos pyragaičius su šokoladu („Pain au chocolat“), kuriems reikalinga itin preciziška šokolado paruošimo įranga, užtikrinanti reikiamas įdaro savybes bei aukščiausią gaminių kokybę. Taip pat naujoji linija leis plėsti pikantiškų gaminių asortimentą – šiems taip pat bus užtikrinami specialūs įdarų dozatoriai bei dekoravimo įrengimai, galintys tolygiai apibarstyti kepinius įvairiomis sėklomis ar sūriu.

Naująją sluoksniuotų gaminių liniją sudaro skirtingų tiekėjų iš Olandijos, Vokietijos, Italijos ir Jungtinės Karalystės įranga.

„Mantinga“ plečia gamybinius pajėgumus

Nauja sluoksniuotų gaminių linija veikia 2015 m. atidarytoje naujausioje „Mantingos“ gamykloje įrengtame sluoksniuotų gaminių ceche, išnaudojant esamas gamybines patalpas – tokiu būdu užtikrinamos ir mažesnės šaldymui skirtos energijos sąnaudos, nors naujoji linija elektros energijos naudoja gerokai mažiaus nei senosios.

„Energinis gamybos efektyvumas yra vienas iš mūsų prioritetų ir tvarumo strategijos krypčių. Šiuo metu gamyboje naudojame tik elektros energiją iš atsinaujinančių šaltinių, diegiame inovatyvius sprendimus, padedančius optimizuoti energijos naudojimą. Nors senųjų gamybos linijų neplanuojame atsisakyti, nauja sluoksniuotų gaminių linija leidžia pasiekti didesnį energinį bei gamybos efektyvumą“, – sako „Mantingos“ gamyklų vadovas.

Dar vienas svarbus aspektas, leidžiantis siekti kito įmonės tvarumo tikslo – mažinti gamybos metu naudojamų išteklių švaistymą, tai, kad naujoji linija leis maksimaliai gamyboje panaudoti susidarančias tešlos atraižas.

Daugelis procesų naujojoje linijoje yra automatizuoti, tai leidžia sumažinti rankinio darbo poreikį. Nepaisant to, darbuotojų poreikis neišvengiamas – šiuo metu įmonė intensyviai ieško naujų darbuotojų, kurie dirbtų prie šios linijos.

Šiuo metu „Mantinga“ valdo 4 gamyklas: tris Marijampolėje ir 2022 m. rudenį įsigytą „Fresh Food Production“ Latvijoje. Gamybos plotas viršija 41 tūkst. kv. m. Vienos didžiausių Lietuvos gamintojų asortimentą sudaro 1000 gaminių, produkcija eksportuojama į daugiau nei 40 šalių, nuo Europos iki gerokai tolimesnių, tokių kaip JAV, Japonija ir Čilė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją