Kaip ketvirtadienį įmonė pranešė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą, antrąjį šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, „Telia Lietuva“ pajamos augo 5,7 proc., EBITDA pelnas, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, 7,5 proc., o grynasis pelnas – 17,1 procento.

Iš viso per antrąjį metų ketvirtį bendrovė gavo 119,5 mln. eurų pajamų ir uždirbo 18,3 mln. eurų grynojo pelno. Bendrovės EBITDA, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų ir pelno, siekė 44,7 mln. eurų.

„Mobiliųjų duomenų perdavimo apimtys „Telia“ tinkle išaugo 38 proc., o visą Lietuvą aprėpiančiame mūsų 5G tinkle – net 2,8 karto. Vien per antrąjį metų ketvirtį mūsų mobiliojo ryšio abonentų ratas prasiplėtė 29 tūkst. naujų vartotojų. Tai atsispindi ir įmonės finansiniuose rezultatuose“, – sako bendrovės „Telia Lietuva“ vadovė Giedrė Kaminskaitė-Salters.

Pažymėtina, kad labiausiai prie įmonės pajamų augimo pirmąjį metų pusmetį prisidėjo spartus IT paslaugų ir mobiliojo ryšio paslaugų pardavimų augimas.

Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, „Telia Lietuva“ 2024 m. pirmojo pusmečio pajamos iš IT paslaugų augo 13,6 proc., o iš mažmeninio mobiliojo ryšio – 11,4 procento.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją