Kaip skelbiama, įmonė jau trečius metus veikė pelningai – ikimokestinis pelnas pernai siekė 503 mln. eurų, o grynasis pelnas 395 mln. eurų, kai ankstesniais metais buvo 7 mln. Grynojo pelno marža pasiekė 19 proc., atspindėdama verslo modelio efektyvumą ir lankstumą bei pagerintas išlaidas partnerių paslaugoms.

Privačių klientų skaičius visame pasaulyje pernai metų gale buvo 38 mln., o šių metų birželį perkopė 45 mln. Grupei vadovaujantis Nikas Storonskis sako, kad diversifikuotas verslo modelis ir toliau demonstruoja puikius finansinius rezultatus, o klientų bazė auga įspūdingu tempu.

„Nesiliaujame dirbti siekdami gauti banko licenciją Jungtinėje Karalystėje bei teikti paslaugas naujose rinkose ir naujiems klientams visame pasaulyje. Esame pasiruošę ir toliau sparčiai augti“, – sako vadovas.

Šių metų gale bendrovė tikisi perkopti 50 mln. privačių klientų ribą pasaulyje. Įmonė pernai žengė į naujas rinkas, įskaitant Braziliją ir Naująją Zelandiją ir dabar dirba jau 38 šalyse.

Išlaikytas diversifikuotas verslo modelis, kai nė vienas iš produktų nesudarė daugiau kaip 30 proc. pajamų. Pernai metais programėle pradėjo naudotis 12 mln. naujų klientų, tai – didžiausias padidėjimas įmonės istorijoje. Sparčiai augo ir paslaugos verslui „Revolut Business“: kiekvieną mėnesį prie klientų prisijungė po 20 tūkst. mažų ir vidutinių įmonių visame pasaulyje.

Kortelės ir tarpbankinės paslaugos augo 59 proc. (sudarė 559 mln. eurų pajamų pernai, kai užpernai siekė 359 mln.), valiutos keitimas ir turto paslaugos išaugo 46 proc. (454 mln. eurų pernai, kai 2022 m. buvo 317 mln. eurų), pajamos iš mokamų planų augo 53 proc. (iki 208 mln. eurų pernai nuo 186,5 mln. eurų ankstesniais metais).

Klientų lėšos sąskaitose pernai išaugo iki 21 mlrd. eurų, kai ankstesniais metais siekė 15,2 mlrd. Išaugo klientų aktyvumas: atliktų operacijų vertė pernai didėjo 58 proc. ir pasiekė 804 mlrd. eurų.

2024 m. birželį „Revolut“ tapo daugiausia kartų atsisiųsta finansų kategorijos programėle Europoje ir užėmė pirmą vietą 17-oje šalių.

Investicijos į tolesnį augimą

Palaikydama plėtrą ir naujų paslaugų kūrimą, bendrovė pernai 277 mln. eurų investavo į reklamą ir rinkodarą. Verslo pardavimų komandos dydis pernai metų gale perkopė 900 darbuotojų. Bendras darbuotojų skaičius 2023 m. augo 38 proc. ir ataskaitinio laikotarpio pabaigoje buvo 8152. Šių metų balandį komandos dydis visame pasaulyje perkopė 10 tūkst.

Lietuvoje įsikūrusio ir visoje Europos Ekonominėje erdvėje (EEA) veikiančio „Revolut Bank“ 2023 m. kiek anksčiau šiemet paskelbta audituota finansinė ataskaita rodo, kad bendrovės bendrosios pajamos pernai išaugo 123 proc. iki 1,1 mlrd. eurų, o grynasis pelnas siekė 78,4 mln. eurų. „Revolut Bank“ veikia 30 Europos ekonominės erdvės (EEE) rinkų, bendrovė licencijuota ir reguliuojama Europos centrinio ir Lietuvos bankų.

Programėlė Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų Europos šalių, vis dažniau naudojama kaip pagrindinė kasdienių finansų tvarkymo priemonė: tik 25 proc. visų operacijų pernai lietuviai atliko svetur. Programėlės paslaugomis mūsų šalyje naudojasi daugiau kaip 540 tūkst. privačių klientų, bendrovės įmonėse Lietuvoje dirba daugiau kaip 250 darbuotojų.