Bendrovė tvirtina, kad šiuo žingsniu „Mida LT“ pradeda naują verslo augimo etapą Europoje.

„Mida LT“ yra vienintelė modifikuoto bitumo stogo dangų ir hidroizoliacinių membranų gamykla Baltijos šalyse, 1992 m. įkurta Gargžduose. Nuo 2001 metų „Mida LT“ priklausė Rusijos holdingui „Technonicol“.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, „Mida LT“ ši situacija tapo nebepriimtina, todėl įmonės vadovų komanda ieškojo strateginio sprendimo, kuris suteiktų stabilią platformą augimui ateityje, palaikytų didelę ir ištikimą klientų bazę bei išsaugotų prekės ženklo reputaciją. Šiuo metu įmonė didžiuojasi pradėdama naują veiklos etapą, tapdama pasaulinės kompanijos „Soprema“ dalimi, kuri yra viena iš pirmaujančių stogo dangų gamintojų pasaulyje, turinti beveik 120 metų patirtį“, – rašoma įmonės pranešime žiniasklaidai.

Informuojama, kad „Soprema“ įsigijo 100 proc. „Mida LT“ akcijų, o šalys susitarė neatskleisti sandorio sumos.

Pranešime bendrovė paaiškina, kad vos prasidėjus karui Ukrainoje, įmonė visiškai iš savo asortimento pašalino Rusijoje ir Baltarusijoje pagamintus produktus ir greitai persiorientavo į Lietuvoje gaminamas modifikuoto bitumo hidroizoliacines membranas ir čerpes.

„Įmonės vadovų komanda bei visi „Mida LT“ darbuotojai yra labai patenkinti šiuo sandoriu, kuris atvers galimybes verslo augimui ir mūsų produktų plėtrai, grįžtant prie plataus hidroizoliacinių sistemų asortimento. Mes ir toliau dirbsime su savo klientais ir partneriais kaip ir anksčiau, nuolat užtikrindami aukštą kokybę, gerai žinomą pramonės specialistams, tik dar labiau aplinką tausojančiu būdu, kadangi „Soprema“ skiria didelį dėmesį tvariems sprendimams ir CO2 emisijų mažinimui visoje gamybos grandinėje,“ – teigia „Mida LT“ generalinis direktorius Andrius Jakas.

„Mida LT“ Baltijos rinkoje siūlo „Unifleks“, „Technoelast“, „MIDA Balt“ hidroizoliacines ritinines dangas, taip pat įvairias bitumines čerpes.

2023 metais 96 darbuotojų įmonės „Mida LT“ komanda pasiekė 38,2 milijonų eurų apyvartą.