Bendrovės pranešime biržai teigiama, kad reikšmingas ir teigiamas šių ir praeitų metų EBITDA skirtumas rodo bendrovės potencialą ir gyvybingumą.

„Iš gilaus minuso bendrovė lėtai, bet užtikrintai kopia aukštyn“, – teigė M. Sologubas.

„Ypač džiaugiamės antrojo ketvirčio rezultatais: nuo paskelbimo apie pradedamą restruktūrizavimą 2022 m. pirmoje pusėje pagaliau turime teigiamą EBITDA. Nors jos uždirbome tik 2 tūkst. Eur, bendrovei tai – milžiniškas proveržis, nes praeitais metais tą patį ketvirtį turėjome 1 mln. Eur EBITDA nuostolį ir buvome tikrai nepavydėtinoje situacijoje. Net ir esant nepalankiausiomis sąlygomis, nenuleidome rankų ir teigiamo rezultato pasiekėme efektyvaus visos „Snaigės“ komandos darbo, klientų bei tiekėjų palaikymo dėka“, – sakė jis.

Per pirmąjį šių metų pusmetį gautos 9,2 mln. Eur pardavimų pajamos yra apie 20 proc mažesnės nei per tą patį laikotarpį praeitais metais.

Pasak M. Sologubo tai yra ribotų apyvartinių lėšų pasekmė.

„Turime daugiau užsakymų, nei galime pagaminti dėl ribotų apyvartinių lėšų, todėl esame priversti dalį užsakymų nukelti arba net nepriimti. Pritraukti papildomą finansavimą ir padidinti pardavimų apimtis esant nepatvirtintam restruktūrizavimo planui, nėra galimybės,“ – teigė M. Sologubas.

Nors bendrovės restruktūrizavimo planas dėl beveik metus užsitęsusio teisinio proceso nepatvirtintas, „Snaigė“ teigia, kad jau įgyvendina jo tikslus: augina pelningesnės profesionalios šaldymo technikos gamybos apimtis (nuo 61 proc. 2022 m. iki 69, proc. 2023 m.) plečia šių produktų asortimentą, įdarbina savo gamybinius įrengimus kitų gamybinių įmonių užsakymų vykdymui, plečia esamų klientų bazę, eina į naujas rinkas. Įgyvendindama savo strategiją ir stiprindama savo finansinę poziciją, bendrovė efektyviai sprendžia praeityje susidariusias problemas ir stengiasi pasiekti tvarų augimą ateityje.

Šiuo metu „Snaigė“ laukia pakartotino Kauno apygardos teismo sprendimo dėl jos restruktūrizavimo plano. Bendrovė tikisi, kad teismas planą patvirtins, tokiu būdu suteikdamas bendrovei galimybę veikti bei atsiskaityti su savo kreditoriais.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją