Nepaisant sudėtingos situacijos, seniausia Lietuvos baldų pramonės įmonė „Freda“ skaičiuoja dar vienus rekordinius metus. Užpernai UAB „Freda I“ apyvartos išaugo beveik 50 proc. ir siekė 253 mln. eurų, o pelnas išaugo apie 60 proc. ir siekė 16,8 mln. eurų.

Antroji grupės įmonė „Freda II“ per metus fiksavo 93 proc. didesnius pardavimus ir 2021 m. pasiekė 107,8 mln. Eur, o pelnas išaugo daugiau nei du kartus iki 10,9 mln. Eur.

Duomenys už praėjusius metus dar neskelbiami, tačiau, pasak pagrindinio „Fredos“ akcininko Rimo Varanausko vyresniojo, apyvartos gali pasiekti apie 380 mln. Eur.

Apie praėjusius metus, pagrindinius iššūkius, investicijas ir verslo pradžią Delfi kalbėjosi su „Fredos“ savininku Rimu Varanausku vyresniuoju (R. V. V) ir jo sūnumi, perėmusiu „Freda I“ vairą, Rimu Varanausku jaunesniuoju (R. V. J).

Delfi tęsia projektą „Lietuvos darbdavių topas“, kuriame apžvelgiame, kas dešimtyje šalies apskričių įdarbina daugiausiai darbuotojų, o specialiuose interviu kalbamės su didžiausius atlyginimus mokančių įmonių vadovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją