Vis dėlto pramonės įmonių daugiau yra tik Utenoje ar Visagine, o kitose apskrities savivaldybėse tarp daugiausiai žmonių įdarbinančių yra sveikatos paslaugų įstaigos, viešosios tvarkos palaikymo struktūros, administracinis aparatas. Apskrityje nestinga ir prekybos bendrovių.

Lietuvos Statistikos departamento duomenimis, šių metų pradžioje Utenos apskrityje, kurią sudaro šešios savivaldybės, veikė 3131 ūkio subjektas – 2,8 proc. iš visų veikiančių šalyje.

Bendrasis vidaus produktas (BVP), tenkantis vienam gyventojui, pernai apskrityje buvo 56,2 proc. šalies vidurkio (100 proc.) ir lenkė tik Tauragės apskritį (54,6 proc.). Palyginimui – Vilniaus apskrityje rodiklis didžiausias ir siekia 148,8 proc.

Nuolatinių gyventojų skaičius Utenos apskrityje šių metų pradžioje buvo 125,644 tūkst. žmonių.

„Delfi“ tęsia rubriką „Lietuvos darbdavių topas“, kuriame apžvelgsime, kas dešimtyje šalies apskričių įdarbina daugiausiai darbuotojų, o specialiuose interviu kalbėsimės su didžiausius atlyginimus mokančių įmonių vadovais.

„Teritorija didelė, žmonių mažai, atitinkamai, mažai darbo jėgos. Kalbėti apie kažkokius didelius objektus, įmones – ne visai tinkamas regionas. Po Pajūrio turbūt antroje vietoje esame kalbant apie turizmo vystymąsi‟, – regioną pristato Utenos apskrities darbdavių asociacijos vadovė Irina Šeršniova.

Didžiausi darbdaviai apskrityje pagal darbuotojų skaičių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją