Ypač pastarųjų metų, per kuriuos bankrutavo ir investuotojų pinigus nusinešė daugybė didelių kripto keityklų bei bankų, kontekste. Bet tai, kas mėnesio pradžioje prasidėjo JAV, situaciją kelia į kitą lygį.

Kaltinimai didžiausioms keitykloms

Per pirmą birželio savaitę JAV finansų rinkų prievaizdas (SEC) pateikė kaltinimus dviem didžiausioms kripto keitykloms: Binance ir Coinbase. Kaltinimų turinys skiriasi, Binance atvejis gerokai rimtesnis, tuo tarpu Coinbase techniškesnis. Bet vien faktas, jog per vieną savaitę smogta dviem rimčiausiems rinkos dalyviams apie situaciją pasako labai daug. JAV reguliatorius pradėjo atvirą karą prieš kripto industriją.

Pirmiausia kaltinimai buvo pateikti Binance. Ši kripto keitykla jau ne kartą viešai kaltinta dėl neskaidrios veiklos, abejotinų verslo praktikų. Žinoma, vieši kaltinimai nėra geras pagrindas pagrįstai nuomonei susiformuoti. Bet, įvertinus SEC pateiktus oficialius kaltinimus, pradeda atrodyti, jog dūmai rūko ne be pagrindo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją