Matas Buzelis, už naudotų transporto priemonių rinkos skaidrumą kovojančios organizacijos „Associacion of Automotive Intelligence“ prezidentas, Delfi sako, kad yra vienas pats svarbiausias dokumentas perkant ir parduodant automobilį. Atsainus požiūris į jį dažniausiai ir lemia vėlesnius konfliktus tarp pirkėjo ir pardavėjo.

Šis dokumentas – tai pirkimo-pardavimo sutartis, kurioje reikėtų nurodyti kaip įmanoma daugiau sandorio detalių, nes tik tai pirkėją gali apsaugoti nuo galimo sukčiavimo, o pardavėją – nuo nepagrįstų pretenzijų.

Svarbi kiekviena detalė

„Kiekviena klaidinga detalė pildant automobilio pirkimo sutartį gali turėti netyčinių pasekmių arba slėpti kažkokius negerus dalykus. Todėl būtina kreipti dėmesį į visas smulkmenas, pradedant tuo, kad būtų įrašyta teisinga data, atitinkanti faktines sandorio aplinkybes“, – pažymi M. Buzelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją