Finansų ekspertai jau ne vienerius metus augančiomis kainomis besipiktinantiems gyventojams pataria – savo energiją geriau išleiskite ne tam, kaip taupyti, o – kaip gauti daugiau pajamų.

Portalo Delfi „Verslas Plius“ kviečia susipažinti su 10 galimybių pasididinti savo pajamas nekeičiant darbo. Žinoma, šios papildomos veiklos galbūt nepadės jums sukaupti didžiulių turtų, bet gali padėti mažiau jausti infliacijos naštą.

Primename, kad ne komerciniais tikslais uždirbtos gyventojų papildomos pajamos iki 2,5 tūkst. eurų nėra apmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu (GPM). Apie tai galite skaityti ČIA.

1. Parduokite senas knygas ar drabužius

Knygų lentynose dulka seniai perskaitytos knygos? O gal drabužių spintoje turite prikaupę drabužių, kurių nedėvėjote, nes laukėte „geresnių laikų“?

Lietuvoje gausu interneto platformų, leidžiančių jums parduoti nebereikalingus daiktus. Skaitytos knygos aktyviai parduodamos tokiose platformose kaip knygos.lt, sena.lt. O drabužiai aktyviausiai į naujas rankas keliauja vinted.lt platformoje. Taip pat nenaudojamiems daiktams naujų šeimininkų galite ieškoti ir „Facebook Marketplace“.

2. Prižiūrėkite augintinį

Jei mylite augintinius ir galite juos priimti namuose, papildomai užsidirbti galite prižiūrėdami šuniuką ar kačiuką, kol jų šeimininkai atostogauja.

Pavyzdžiui, tokią galimybę siūlo lietuvių sukurta programėlė „Boop“. Joje galite prisiregistruoti kaip paslaugos teikėjas ir pasiūlyti augintiniams nakvynės, vedžiojimo, priežiūros ar net dresūros paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją