Pastaruoju metu viešojoje erdvėje netrūko diskusijų apie NT rinkos pokyčius. Pastebėta, jog būsto kainos Lietuvoje per pastaruosius kelerius metus augo kone dvigubai. Tačiau panašu, kad net ir tokia situacija lietuvių neatgraso – būstai ir toliau perkami.

Ko gero, dauguma lietuvių, prieš pirkdami nuosavą būstą, pirmiausia yra linkę kreiptis į banką dėl būsto paskolos suteikimo. Situacija nepasikeitė netgi kylant palūkanų normoms.

Tačiau kad ir kokie drąsūs pirkėjai bebūtų, būstą pavyksta įsigyti ne visiems – mat susiklosto ir tokių situacijų, kai bankai klientams būsto paskolos nesuteikia.

Kaip paaiškino „Swedbank“, „SEB“ ir „Luminor“ bankų atstovai, nors kiekvienas būstą pirkti norintis asmuo yra vertinamas individualiai, vis tik yra tam tikri kriterijai, kurių klientui neatitikus, paskola nesuteikiama. Šįkart Delfi domisi, dėl kokių priežasčių bankai gali nesuteikti paskolos ir ką tokiu atveju daryti klientams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją