Remiantis Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje pirmąjį šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu metu praėjusiais metas, dirbančių pensinio amžiaus žmonių buvo dviem tūkstančiais daugiau. Nors skirtumas gali neatrodyt ženklus, aišku tik viena – pensininkai vis dažniau nusprendžia pasilikti darbo rinkoje.

Ir čia galėtų kilti vienas klausiamas – kodėl pensinio amžiaus sulaukę žmonės, užuot mėgavęsi laisvu nuo darbo laiku, renkasi toliau dirbti?

Ekonomistas R. Lazutka įsitikinęs – pagrindiniu smuiku šioje situacijoje groja pinigai, o jei tiksliau – per mažos pensijos. Tačiau tai – ne vienintelė paskata, dėl kurios pensinio amžiaus sulaukę asmenys lieka darbe.

Šįkart Delfi domisi, dėl kokių dar priežasčių 65 metų ir vyresni Lietuvos gyventojai renkasi neišeiti iš darbo, kodėl šalyje dirbantiems pensininkams sudarytos sąlygos vadinamos palankiomis ir kokias iš tiesų pensininkai turėtų gauti pensijas, kad sulaukę pensinio amžiaus galėtų ramiai atsikvėpti ir nebegalvoti apie darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją