Šis Delfi straipsnis  antroji straipsnių ciklo su personalo valdymo vadovais dalis. 

Pokalbį pradėkime nuo atlyginimų sistemos „Maximoje“. Papasakokite, prašau, pagal kokius kriterijus „Maximos“ darbuotojams yra nustatomi atlyginimai ir kas kiek laiko juos peržiūrite?

Daugumai „Maxima“ darbuotojų darbo užmokestis susideda iš bazinio atlygio ir kintamosios atlygio dalies. Bazinio atlygio struktūrą sudaro 3 įkainių (pakopų) sistema, o asmeninė darbuotojo atlygio dalis priklauso nuo jo kompetencijos, žinių bei atsakomybių. Svarbu paminėti, kad augant darbuotojo kompetencijai, keičiasi ir jo darbo įkainis, kuris įtvirtinamas darbo sutartyje. Tuo tarpu kintamojo atlygio dalis – kasmėnesinės skatinamosios premijos – priklauso nuo padalinio pasiektų rezultatų bei asmeninio darbuotojo indėlio, siekiant užsibrėžtų tikslų.

Laikomės nuoseklios darbo užmokesčio sistemos, todėl atlyginimai yra peržiūrimi reguliariai. Pastaruosius kelis metus bazinis darbo užmokestis kasmet buvo didinamas daugiau nei po 10 proc.

Šių metų pradžioje bazinės algos didintos 90 proc. arba daugiau nei 10 tūkst. darbuotojų, o spartesnį jų augimą šiemet pajuto dirbantieji mažesniuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Vidutinis darbo užmokestis šiemet didėjo apie 12 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją