Kol kas apie verslo nedraugiškose valstybėse pirkėjus verslininkas daug neatvirauja, bet žada galėsiantis detaliau apie situaciją pasidalinti, kai bus užbaigti sandoriai.

Apie verslus rytinėse kaimynėse, situaciją žemės ūkio sektoriuje ir didžiausius iššūkius kalbamės su D. Dailide interviu cikle „Kava su vadovu“.

– Visi kalba apie artėjančią recesiją ir su nerimu laukia rudens. Kokios jūsų nuotaikos? Ar jau jaučiate įtampą žemės ūkio sektoriuje?

– Galima sakyti, kad mums pasisekė, nes žemės ūkio sektoriuje ekonomikos ciklas yra šiek tiek kitoks nei bendrai. Jis ir anksčiau nesutapdavo su bendra ekonomikos situacija. Įprastai, kai bendra ekonomika sulaukdavo sunkesnių metų, žemės ūkiui jie tokie nebūdavo. Tai matėme ir per paskutines porą krizių. Tikėtina, kad ir dabar gali būti prasilenkimas.

Be abejo, žemės ūkyje taip pat yra veiksnių, kurie gali turėti įtakos: tai ir palūkanų norma, brangstančios trąšos, kurios yra dalis savikainos ūkininkams.

Be to, yra ir pozityvių dalykų, kurie, deja, ateina ne iš gerų įvykių. Ukrainos ir Rusijos kviečių eksportas sudarydavo apie ketvirtį viso kviečių eksporto. Kadangi tai – žaliavinės rinkos, matome, kad pasiūla mažėja, o kitose rinkose žaliavos kaina kyla. Tai matosi ir mūsų rinkose – galutinės kainos ūkininkams yra pakilusios. Todėl žiūrint lokaliai, tai būtų kaip ir pozityvus veiksnys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją