Su mados kūrėju Luku susitikome „MO muziejuje“. Vos įžengus į muziejaus fojė, kur mūsų jau laukė pašnekovas, mano žvilgsnį pirmiausia patraukė išskirtinė vyro apranga – rožinė suknelė, švarkelis su pūstomis rankovėmis ir stambūs karoliai. Tai pamačiusi, supratau – mūsų laukia išties įdomus pokalbis.

Susėdę muziejaus skaitykloje, kurioje – ir knygos apie madą, su Luku palietėme daug įdomių temų. Pirmiausia Lukas papasakojo apie savo ankstyvą gyvenimą vienkiemyje ir kokį vingiuojantį kelią iš vienkiemio jam reikėjo nueiti, kad šiandien save galėtų vadinti mados kūrėju.

„Man atrodo, kad mano sėkmė buvo pasakyti „taip“ tiems dalykams, kurių labiausiai bijojau“, – svarsto pašnekovas.

Šio pokalbio metu L. Svirplys taip pat papasakojo, kaip jam pavyko įdarbinti savo pašaukimą madai, su kokiais sunkumais susiduria savo kasdienybėje ir kodėl jo stilius yra toks, koks yra. Taip pat pašnekovas pasidalino istorija ir apie itin nemalonų įvykį, kuris patį Luką ir jo partnerį paskatino kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą.

Pokalbiui pasibaigus, sugrįžome į muziejaus fojė atsisveikinti. Tačiau su Luku atsisveikinimas ilgai netruko – jį kaipmat užkalbino iš užsienio atvykę fotografai, norėję įamžinti Luko įvaizdį. Persimetę keliais žodžiais, išsiskyrėme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją