Suomijos finansų grupei „OP Financial Group“ priklausančio verslo banko „OP Corporate bank“ Lietuvos filialo biuras, Vilniuje yra įsikūręs „K29“ biurų pastate. Daugiau nei 800 kv. m ploto patalpose šiuo metu dirba 56 darbuotojai.

„OP Corporate bank“ biuras

Atnaujintas biuras funkcionaliai suplanuotas taip, kad ir darbuotojams, ir klientams būtų patogu. Įžengus pro duris lankytojai patenka į priimamąjį, kur laukiamajame gali prisėsti, išgerti kavos ir vėliau keliauti į du didelius susitikimų kambarius.

„OP Corporate bank“ biuras

„Klientų zonos akcentas yra priimamojo stalas–uola, panašus į mūsų pagrindinėje būstinėje Helsinkyje (Suomija) „Vallila“ pastate esantį, kuris reiškia banko stabilumą, tvirtumą bei 121 metų istoriją. Susitikimų kambariams jaukumo suteikia paveikslai su suomiškos gamtos vaizdais. Beje, jie ne tik primena banko kilmę, bet ir atlieka garso izoliacijos funkciją“, – apie funkcionalius sprendimus pasakoja Raminta Vileniškienė, „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialo komunikacijos ir kultūros vadovė.

„OP Corporate bank“ biuras

Patogu darbuotojams

Transformuojant biurą, stengtasi iš esmės pertvarkyti komandos narių darbo erdves. Dabar darbuotojai gali dirbti trijose atvirose zonose, naudotis susitikimų kambariais bei modernia poilsio zona.

„OP Corporate bank“ biuras

„Dirbame hibridiniu būdu, todėl įvairiems susitikimams ir pokalbiams mums reikėjo daugiau susitikimų erdvių. Prieš biuro pertvarką turėjome 5 susitikimų kambarius, dabar naudojamės 8. Įsidiegėme susitikimų kambarių rezervacijos sistemą ir, panašu, kad dabar susitikimų kambarių problema yra išspręsta. Dar viena naujovė – „Silent box“ – akustinė būdelė, kurioje darbuotojai gali netrukdomi kalbėtis telefonu. O poilsio zonos erdvėje yra foteliai su staliukais, skirti ne konfidencialiems pokalbiams“, – vardija R. Vileniškienė.

„OP Corporate bank“ biuras

Biure įrengta 50 darbo vietų – truputį mažiau bei banko filiale dirba žmonių. Kadangi organizacijoje galioja hibridinio darbo sistema, kai dalį laiko dirbama nuotoliu, todėl į Vilniaus biurą dažnai atvyksta kolegos iš kitų Baltijos šalių ir Suomijos, taigi natūraliai įsigaliojo praktika, kad darbo vietomis tenka dalintis.

„Laikomės švaraus stalo principo, tai reiškia, kad net jei ir kasdien dirbama prie to paties stalo, prašome nusikraustyti daiktus. Iš anksto stalo rezervuoti nereikia, nebyliai esame sutarę, kad jei atėjęs randi tuščią, gali ten dirbti. Stabilias vietas turi daugiau nei 4 kartus per savaitę į biurą ateinantys žmonės, kiti stalais dalinasi ir dažnu atveju sėdasi prie to paties“, – detalizuoja banko komunikacijos ir kultūros vadovė.

„OP Corporate bank“ biuras

Dėmesys darbuotojams – viena iš organizacijos vertybių, todėl planuojant biuro pertvarką, buvo klausiama, kokių sprendimų norėtų žmonės. Komanda labiausiai norėjo patogios ir jaukios poilsio zonos, kurioje būtų galima ne tik pietauti, bet ir neformaliai pabendrauti.

„Kaip tinkamai išnaudoti erdves, patarė NT projektų valdymo ir įgyvendinimo paslaugas teikiančios įmonės specialistai, kurie ir vadovavo biuro transformacijos projektui. Būtent jie ir pasiūlė vietoje tradicinės virtuvės įrengti multifunkcinę zoną, kurioje rengiame ir biuro susitikimus. Kadangi pasistatėme didelį TV, taigi kartu klausomės įvairių tiesioginių transliacijų, rezultatų pristatymų iš pagrindinės banko būstinės Helsinkyje. Beje, jau rezervavome dvi dienas transliacijoms iš „Nordic Business Forum“. Aišku, dabar kolegos nepraleidžia progos stebėti Europos futbolo čempionato rungtynių“, – kalba R. Vileniškienė.

„OP Corporate bank“ biuras

Tvarūs sprendimai

Suomijos finansų grupės „OP Financial Group“ siekis – iki 2025 m. tapti anglies dioksidui neutralia organizacija. Filialas Lietuvoje irgi nuosekliai eina tvarumo keliu.

„Įsikūrėme pastate Vilniuje, turinčiame „Breeam Excellent“ sertifikatą. Čia elektros energija, kurią sunaudojame, perkama iš atsinaujinančių šaltinių, atsakingai rūšiuojamos atliekos ir pan. Atnaujindami biurą, neišmetėme dar kokybiškų pakeliamų darbo stalų, daugumos kėdžių, tik pakeitėme stalviršius senuose susitikimų kambariuose ir palikome tą patį stalo rėmą. Naudoti TV ekranai taip pat gyvena antrą gyvenimą. Visus baldus, kurių mūsų organizacijai nebereikėjo, paaukojome „Raudonajam Kryžiui“, dabar jie toliau naudojami nakvynės namuose Kaune“, – kalba R. Vileniškienė.

„OP Corporate bank“ biuras

Pertvarkydama biurą organizacija tuo pačiu metu siekė Pasaulio gamtos fondo „WWF Suomi“ žaliojo biuro sertifikato, kuris patvirtina, kad įmonė ne tik yra įsidiegusi ir laikosi tvarumo standartų, bet ir ateityje garantuoja, kad rinkdamasi tiekėjus, keliavimo būdus, pirkdama biuro priemones, pirmenybę teiks tvariems pasirinkimams.

„OP Corporate bank“ biuras

Šį įvertinimą Lietuvos biuras gavo ir jau gali pasidalinti pasiektais tvarumo rezultatais: pernai energijos sąnaudos sumažintos 5,2 proc., atsakingai rūšiuojama, mažinamas popieriaus, plastiko naudojimas, nebereikalingos biuro priemonės bei baldai aukojami labdarai, skatinamas darbuotojų sveikas gyvenimo būdas – nuo sveikų užkandžių iki ėjimo iššūkių bei kelionių traukiniais, autobusais ir keltais. Lietuvos filialas yra tvarų verslą skatinančios „Lietuvos atsakingo verslo asociacijos“ (LAVA) narys bei kartu su grupe „OP Financial Group“ įgyvendina tvarumo programą.