Aistė Pasvalyje – vos pusantrų metų. Atvyko iš Kauno rajono, Akademijos miestelio.

„Vyras iš Pasvalio krašto. Anksčiau čia atostogaudavau, o dabar tarsi atvažiavau atostogų ir pasilikau. Tik visą savo veiklą perkėliau į Pasvalį. Iš tiesų man tai – iššūkis“, – prisipažįsta energija ir gera nuotaika trykštanti Aistė Ežerskė, aštuonerius metus veiklą siejanti su zumba, sujungusi šokį, sportą, muziką, žaidimą, labai greitai Pasvalyje atradusi šią nišą.

Iš Kauno krašto kilusios Aistės tėvai – sportininkai, mama – krepšininkė, tėtis užsiėmė karatė.

Pati Aistė šokti pradėjo nuo šešerių metų, kai mama nuvedė į Kauno vaikų mados teatrą, kuriame buvo visko: madų šou, baleto, šiuolaikinio šokio, moderno, džiazo.

Nuo vaikystės prisijaukinusi sceną, Aistė yra dirbusi fotomodeliu, papuošusi ne vieno žurnalo viršelį, dalyvavusi televizijos laidose, grožio konkursuose „Mis Stilius“, „Mis laikinoji sostinė 2002“, o „Misis ponia 2012“ laimėjo „Misis Foto“ nominaciją.

Tačiau šokis – Aistės gyvenimo būdas, nuo vaikystės žinojo, kad nori būti šokių mokytoja ir trenerė, turėti savo kolektyvą ir vaikus mokyti šokti, perduoti visą patirtį.

Trejus metus Aistė turėjo merginų grupę „Glaam“, kurios pagrindiniai prodiuseriai buvo prancūzai. Ši grupė yra išleidusi albumą, įrašiusi keletą klipų, dalyvavusi net „Eurovizijos“ atrankoje.

„Merginoms kurdavau šokius, kuravau veiklą Lietuvoje, bet studija buvo Paryžiuje“, – Aistės patirtis išties įdomi.

Ji baigusi tuometę Lietuvos kūno kultūros akademiją, Edukologijos fakultete įgijo kūno kultūros ir šokio specialybę.

Išbandžiusi daugybę šokio stilių nuo šiuolaikinio iki hiphopo, Aistė pasiliko prie zumbos, kur susilieja šokis, sportas, muzika, žaidimas.

Aistė Ežerskė (priekyje kairėje) su klubo „Dance by Aista“ šokėjomis.

Šokant zumbą, gerėja tiek fizinė, tiek emocinė savijauta, nuotaika būna pakili, priverčia įsijausti į muziką ir šypsotis.

Prieš aštuonerius metus Aistė gavo Zumba Fitness Basic 1 instruktorės licenciją, po metų – ir Zumba kids, ir Zumba juniors, vėliau – Zumba gold. Taigi link tikslo ėjo mažais žingsniukais.

Nors Aistė nuo vaikystės gyveno ir šaknis buvo įleidusi Kauno krašte, Akademijos miestelyje, tačiau 2022-ųjų rudenį atvykusi ir savo veiklą perkėlusi į Pasvalį, itin greitai surado savo erdvę:

„Antradienio ir ketvirtadienio vakarais moterims vedu treniruotes, renkamės Svalios progimnazijoje. 45 minutes pagal muziką pašokam, zumba susikomponuoja iš įvairiausių stilių šokio detalių, ir penkiolika minučių lieka pratimams ant kilimėlio. O geriausia reklama – iš lūpų į lūpas, kai viena kitai papasakoja apie mūsų klubą. Ir moterų mano treniruotėse padaugėjo, dabar šoka apie septyniolika, vyriausiai – per šešiasdešimt metų. Pabando ir patinka. Tiesa, šį treniruočių sezoną jau baigiame. Vasarą atostogos, nes mano darbe daug bendravimo, reikia daug energijos, reikia skleisti gerą nuotaiką. Be to, turiu ruoštis naujam sezonui nuo rugsėjo, sukurti naujų šokių. Man patinka Pasvalyje. Labai geranoriškai pasvaliečiai priėmė. Nesitikėjau, kad bus šitoks mano veiklos poreikis“, – pasakoja.

Aistę pirmiausia sutikome Pasvalio lopšelio-darželio „Liepaitė“ kieme, kur buvo švenčiama Tarptautinė šokio diena: „Prieš metus balandžio pabaigoje šia proga tokią šokio šventę buvome surengę „Eglutės“ lopšelyje-darželyje, kur ir dabar turiu šokio pamokėlę.“

Aistė Ežerskė

Balandžio 29-ąją Tarptautinė šokio diena švenčiama nuo 1982 metų. Ji sutapatinta su prancūzų baletmeisterio Žano Žoržo Noverio (1727–1810) gimtadieniu. Jis buvo žymus choreografinio meno reformatorius ir teoretikas, šiuolaikinio baleto tėvas.

Prieš savaitę pirmadienio pavakary Pasvalio „Liepaitės“ kieme rinkosi mažieji šokėjai, jų auklėtojos, tėveliai, atėjo ir senelių.

„Aš pasiūliau paminėti Tarptautinę šokio dieną ir be problemų sutiko“, – prisiminė Aistė Ežerskė, kurios klubo „Dance by Aista“ mergaitės, repetuojančios Pasvalio Lėvens pagrindinėje mokykloje, pradėjo šokio šventę.

Toliau šoko „Liepaitės“ auklėtojų paruoštos „Meškučių“, „Bitučių“, „Nykštukų“, „Kiškučių“, „Saulučių“, „Boružiukų“, „Drugelių“ darželinukų grupės.

O pabaigoje Aistė pakvietė visus vaikus, auklėtojas, mokytojus, tėvelius, kad kartu pašoktų, pajudėtų.

„Skiriasi mano laikų ir dabartinės kartos vaikai, nes šiandien jie turi daug įvairiausių pasiūlų. Mums jų buvo tikrai mažiau, – palygina Aistė. – Šokius lanko paprastai mergaitės. O berniukai ilgai neužsibūna. „Liepaitėje“ vienintelis Kristupas šoko visą sezoną. Jis jau bus pirmokas. „

Tačiau Aistė „Liepaitėje“ su vaikais ne tik šoka, bet ir sportuoja:

„Vaikai išsiilgę tokios veiklos, kur persipina šokis, sportas, žaidimas, muzika. Jie laukia šių užsiėmimų, nori aktyvių sportinių žaidimų, įtraukiam ir aerobinę gimnastiką. Špagatai, saulutės, vartymaisi… Kuo mažesni, tuo vaikai lankstesni. Mes lauke daugiau žaidžiam, prisimenu ir „varlę“, ir „klases“ šokinėti. Šokinėjam ir su guma, ir su šokdynėm. Žaidžiant, sportuojant ritmą palaiko muzika. Ir kartu dainuojam, o ir žodžių beveik nereikia. Iš darželio vaikai išeina į mokyklą. Gaila. Tačiau šiuos užsiėmimus gali pratęsti pas mane klube Lėvens pagrindinėje mokykloje. „

Toks aktyvumas vaikus, jaunimą bent kiek atitraukia nuo telefonų, kompiuterių.

Ir Ežerskių dukra Atėnė, Svalios progimnazijos šeštokė, turi lengvosios atletikos, aerobinės gimnastikos svarių pasiekimų.

Kai tik pagal amžių priėmė, Atėnė pradėjo lankyti teatro studiją „Drama“ pas režisierę Astą Simonaitę, jau vaidina spektaklyje „Mes (ne) kaip Adamsai“.

O pati Aistė Ežerskė yra bendradarbiavusi su Pasvalio visuomenės sveikatos biuru, Vaškuose moterims vedusi treniruotes.

„Dabar sezoną noriu baigti vaizdo klipu, kartu nufilmuoti visas savo šokėjas ir mūsų pasirodymą įkelti į jutubą“, – atskleidžia Aistė.