Panevėžio apygardos teismas neskundžiama nutartimi patvirtino, kad tarnyba baudą skyrė teisingai. Ji nepanaikinta.

„Deja kaltės nejaučiu nes ūkyje nutinka dar ne tokių dalykų o super mamyčių kartai palinkėsiu gerai mėšlo pakabinti kartą metuose, nušvis pasaulis realiom spalvom.... Galvojau iki Strasbūro keliausiu su šia istorija bet vat nebeskundžiamas sprendimas, teisybė nebūtinai teisinga. Ćia kaip pažiurėsi“, – savo feisbuko paskyroje parašė garsus ūkininkas Petras Šiaučiūnas.

Teimos nutartis

Pasak apie 500 avių laikančio ūkininko, bylinėjimasis jam nieko nekainavo – geranoriškai padėjo advokatė.

„Kalbant apie avių auginimą, tai daugiau neaiškumo nei aiškumo, kokia šio verslo perspektyva. Vien ši nutartis parodo, kad gali būti baudžiamas už bet ką. Tarkime, per grubų kirpimą, ar netinkamą suginimą į tvartą“, – piktinasi ūkininkas.

Kaip apie verslą jis nekalba, juokauja, kad buvo kritikuojamas net už tai, jog elgiasi nepilietiškai ir parduoda gauruotąsias į užsienį.

Mėgino su kolegomis pasinaudoti vadinamosiomis trumposiomis grandinėmis ir atidarė parduotuvėlę. Tačiau sudėjus mokesčius, mokesčius už paslaugas skerdikams, veterinarams, mėsą teko realizuoti po 15 eurų už kilogramą. Žmonėms ji buvo tiesiog per brangi.

„Jei leistų ūkyje skersti ir pardavinėti, trumpojoje grandinėje būtų du žmonės. Dabar keletas ir mėsa išbrangsta. Kooperatyvas pasiima nuo kilogramo 2 eurus, avino skerdimas 20 eurų ir taip kiekviename žingsnyje“, – konstatuoja P. Šiaučiūnas.