Kaip rašėme anksčiau, ankstesnis „Contribee“ vadovas ir vienas įkūrėjų Gediminas Ratkevičius pastaruoju metu minimas neigiamame kontekste. Viešumoje nuskambėjo pareiškimų, kad jis galėjo persivesti 130 tūkst. eurų iš organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitos savo reikmėms.

Šiuo metu Kauno apygardos prokuratūra vykdo su „Contribee“ susijusį tyrimą.

Pats G. Ratkevičius teigė, kad tai buvo paskola, kuri imta pasirašius paskolos sutartį. Tiesa, S. Malinauskas paviešino, kad ją grąžino ne G. Ratkevičius, o žinomas advokatas Gintaras Černiauskas.

„Contribee“ platforma

Į situaciją buvo įtrauktas ir A. Tapinas, kuris šeštadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė, kad žinios apie problemas „Contribee“ jį pasiekė prieš kurį laiką, vyko susitikimai su investuotojais ir akcininkais. Jo teigimu, „Laisvės Media Group“ taip pat buvo pateikusi pasiūlymą G. Ratkevičiui ir dabartiniam „Contribee“ vadovui Adrijui Jakučioniui išpirkti jų akcijas už 20 tūkst. eurų, kartu padengiant ir skolą Valstybinei mokesčių inspekcijai, kuri siekia 73 tūkst. eurų. 


Kaip žinia, susitarimas nebuvo pasiektas, o A. Jakučionis sakė, kad A. Tapinas galimai jį spaudė dėl akcijų pardavimo.

Plačiau apie naujas aiškėjančias aplinkybes skaitykite šiame „Delfi“ tekste.

Malinauskas: žurnalistas negali eiti į derybas

Antradienį „Delfi“ laidoje „Verslo požiūris“ S. Malinauskas sukritikavo A. Tapiną dėl jo pasirinkimo iškart nepaviešinti sužinotos informacijos apie neaiškiu būdu „pasiskolintas“ G. Ratkevičiaus lėšas.

Skirmantas Malinauskas

„Žurnalistas niekada negali eiti į derybas, verslo sandorius (…) A. Tapiną „Contribee“ dabar laiko paėmusi už vienos vietos, sakydama, kad patyrė spaudimą. Andrius sako – ne, nespaudžiau, ir visi šioje situacijoje atrodo vienodi“, – rėžė tinklaraštininkas.

S. Malinauskas vėliau laidoje taip pat teigė, kad buvo nustebęs dėl viešumoje nuskambėjusių pareiškimų, kad tam tikros informacijos reikėjo neviešinti. Šioje vietoje jis užsiminė ir apie žurnalistą, tiriamosios žurnalistikos centro „Siena“ įkūrėją Šarūną Černiauską.

„Aš dabar girdžiu leitmotyvą, kad geriau reikėjo visa tai palikti po kilimu. Ikiteisminis tyrimas vyksta, jis netrukus pasieks teismą ir jame procesas bus viešas. Šitoje vietoje bandyti nuslėpti kažkokią informaciją nuo žmonių, kai kitiems kūrėjams ši informacija ypač svarbi, susijusi su jų saugumu, man atrodo labai prastas pasirinkimas“, – kalbėjo S. Malinauskas.

Tapinas: siautėja trolių fabrikai ir antivalstybinės grupės

Tačiau A. Tapinas replikavo, kad Š. Černiauskas kalbėjo ne apie tai, kad šią informaciją reikėjo nuslėpti, o kad tokiame kontekste nereikėjo minėti paramos Ukrainai renkančios organizacijos „Blue/Yellow“.

Andrius Tapinas

„Jie akivaizdžiai pasakė, kad neturi pretenzijų ir nenori būti viešinami. Dabar siautėja trolių fabrikai ir antivalstybinės grupės, kurios su malonumu šią informaciją verčia aukštyn kojomis ir dabar bando paaiškinti, kad „Blue/Yellow“ yra nepatikima organizacija. Reziumuodamas pasakysiu, kad tai absoliučiai patikima organizacija, remkite ją visais įmanomais būdais“, – akcentavo garsus visuomeninkas.

Jis patvirtino, kad „Laisvės TV“ sugrįš į „Patreon“, o kalbas apie tai, kad „Laisvės Media Group“ ketina kurti į „Contribee“ panašią platformą, jis atmetė.