Pritraukti darbuotojus į regioną nelengva

Nuo šių metų pradžios VMG grupės įmonėse įdarbinti 75 nauji darbuotojai – 15 iš jų Klaipėdoje veikiančioje pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kuriančioje bendrovėje „VMG Technics“ ir dar 60 – Akmenės LEZ veikiančiose gamyklose.

Anot VMG grupės Personalo direktorės Raimondos Mačiulskienės, pajūrio zonoje sparčiai vystoma Akmenės LEZ ir toliau augins specialistų poreikį.

„Konkuruoti su didmiesčiais ir pritraukti darbuotojų į regioną nėra paprasta. Tai suprasdami, esame pasiruošę suteikti jų lūkesčius, patirtį ir žinias atitinkančias darbo sąlygas. Kaip ir visas socialines garantijas, konkurencingą darbo užmokestį, platų naudų paketą – nuo transporto, maitinimo iki sveikatos draudimo“, – teigia R. Mačiulskienė.

Ieškoma įvairių sričių specialistų

Pirmą metų pusmetį įdarbinusi 75 naujus darbuotojus, įmonių grupė iki metų galo Akmenės LEZ veikiančiose įmonėse, planuoja įdarbinti dar per 100 darbuotojų.

Čia veikiančiose baldų, medienos drožlės plokštės gamyklose bei kartu su partneriais valdomoje tvarios statybos medžiagų gamykloje labiausiai ieškomi gamybos operatoriai, elektrikai-automatikai bei šaltkalviai-remontininkai.

Klaipėdos rajone, pramonės inovacijų parke „VMG Technics R&D Park“, kuriame veikia robotizacijos, automatizacijos, dirbtinio intelekto sprendimų kūrimo ir gamybos padaliniai, labiausiai ieškomi inžinieriai ir konstruktoriai.

Šiuo metu ieškoma darbuotojų:

UAB „VMG Technics“ Klaipėdoje ieško smėliuotojo-dažytojo (-os)

Darbo pobūdis:

metalinių konstrukcijų srautinis valymas / dažymas aukšto slėgio dažymo įranga, dažymas milteliniu būdu, prieš tai paruošiant gaminių paviršių, šlapias dažymas dvikomponenčiais dažais, gaminio kokybės patikra, ateityje numatomas darbas pamainomis.

Reikalavimai:

darbo patirtis metalinių konstrukcijų dažyme beorio dažymo aparatais paviršių paruošime ir smėliavime, darbštumas, noras dirbti ir užsidirbti, gebėjimas dirbti tiek komandoje, tiek savarankiškai, atidumas, kruopštumas, gebėjimas kokybiškai atlikti darbus.

Atlyginimas:

1200–1700 €/mėn. atskaičius mokesčius.

UAB „VMG Service Akmenė“ Naujojoje Akmenėje ieško elektriko (-ės)

Darbo pobūdis:

pramoninių elektros įrenginių nuolatinė ir profilaktinė priežiūra bei remontas,

skubus gedimo nustatymas ir pašalinimas avarinio gedimo atveju, naujų valdymo sistemų diegimas, darbas pamainomis.

Reikalavimai:

aukštesnysis / aukštasis arba jiems prilyginamas elektrotechninis išsilavinimas,

elektros įrenginių priežiūros taisyklių reikalavimų, elektros komponentų veikimo principų ir nustatymų išmanymas, gebėjimas skaityti elektros schemas, geri darbo kompiuteriu įgūdžiai.

Atlyginimas:

1000–1300 €/mėn. atskaičius mokesčius.

UAB „VMG Technics“ Klaipėdoje ieško elektriko (-ės) – automatiko (-ės)

Darbo pobūdis:

pramoninių elektros ir automatikos įrenginių nuolatinė ir profilaktinė priežiūra bei remontas, skubus gedimo nustatymas ir pašalinimas avarinio gedimo atveju, naujų valdymo sistemų diegimas.

Reikalavimai:

Aukštesnysis/aukštasis arba jiems prilyginamas elektrotechninio arba elektros automatikos išsilavinimas, elektros įrenginių priežiūros taisyklių reikalavimų, automatikos komponentų veikimo principų ir nustatymų išmanymas, gebėjimas skaityti elektros schemas, geri darbo kompiuteriu įgūdžiai.

Atlyginimas:

1000–1800 €/mėn. atskaičius mokesčius. Konkretus darbo užmokestis aptariamas pokalbio metu, atsižvelgiant į kandidato kompetencijas ir patirtį.

UAB „VMG Technics“ Klaipėdoje ieško inžinieriaus (-ės) – konstruktoriaus (-ės)

Darbo pobūdis:

Pramonės įrenginių projektavimas, techninių sprendimų parinkimas ir priėmimas, 3D modelių ruošimas, gamybinių brėžinių ruošimas, technologinių, stipruminių skaičiavimų projektuojamiems įrenginiams atlikimas.

Reikalavimai:

Aukštasis/aukštesnysis inžinerinis išsilavinimas (mechanikos inžinerija, gamybos inžinerija), geri darbo įgūdžiai SolidWorks programa, loginis, analitinis mąstymas, aktyvumas, savarankiškumas, ne mažesnė kaip 2 metų panašaus pobūdžio darbo patirtis.

Atlyginimas:

1000–1800 €/mėn. atskaičius mokesčius. Konkretus darbo užmokestis aptariamas pokalbio metu, atsižvelgiant į kandidato kompetencijas ir patirtį.

UAB „VMG Lignum construction“ Naujojoje Akmenėje ieško operatoriaus (-ės) – krautuvo vairuotojo (-s)

Darbo pobūdis:

žaliavos nukrovimas ir užkrovimas prie gamybos linijos, gaminių ir žaliavų pakrovimas į autotransportą, pervežimo darbai gamyklos teritorijoje, medžiagų išdėstymas į sandėliavimo vietas, profilaktinis įrenginių remontas kartu su techniniu personalu.

Reikalavimai:

krautuvo vairuotojo pažymėjimas, darbo patirtis, vairuojant krautuvą, gebėjimas dirbti komandinį darbą bei palaikyti draugiškus santykius su kolegomis.

Atlyginimas:

820–1000 €/mėn. atskaičius mokesčius.

UAB „VMG Technics“ Klaipėdoje ieško šaltkalvio (-ės) – remontininko (-ės)

Darbo pobūdis:

pramonės įrenginių priežiūra ir remontas, gedimų nustatymas ir šalinimas, automatizuotų gamybos linijų ir pagalbinių įrenginių montavimas. Darbas mobilioje komandoje.

Reikalavimai:

Techninis išsilavinimas arba darbo patirtis gamybinės techninės įrangos aptarnavimo srityje, kruopštumas, darbštumas, punktualumas, atsakingumas.

Atlyginimas:

1100 – 1400 €/mėn. atskaičius mokesčius.