Krikšto atributika, rankomis dekoruoti albumai ar prisiminimų skrynios, prieš šventes – ornamentais puošti meduoliai ir lyg iš pasakos žaisliukai – viskas Rasos rankų darbas.

Kūryba nuo vaikystės
„Augau menininkų šeimoje – tėtis stalius, kurio darbai ir šiandien puošia dabartinius mano šeimos namus. Mama nepaprasta, visada tokia stilinga, graži moteris. Ji mane išmokė, kokie rūbai stilingi, išskirtiniai. Prisimenu, kaip kartu su mama puošdavome švenčių vietas, dekoruodavome stalus, kurdavome gyvų gėlių puokštes. Visa ši aplinka ir mane skatino kurti, tad vaikystėje labai mėgau piešti, siuvinėti, lipdyti”, – pasakoja.

Rasa su vyru augina tris vaikus. Namai kupini elegancijos ir jaukumo, nes moteris dievina Provanso stilių.
„Šeimos palaikymas, o ypač vyro, man užaugino kūrybos sparnus, o vaikai suteikė drąsos kurti. Mesti nemėgiamą darbą ir pasinerti į kūrybą išdrįsau tik susilaukusi trečio vaikelio. O visas kūrybinis kelias su krikštynų atributika prasidėjo, kai ėmiau ruoštis savo vaikų krikštui. Neradau, to, kas man patiktų, tad tiesiog ėmiau ir pasigaminau pati! Tai taip patiko, kad tapo hobiu, o dabar – ir darbu. Taigi šiuo metu kuriu krikšto dėžes, žvakes, palinkėjimų knygas, pakabas. Nuostabus jausmas daryti tai kas šildo širdį, tad su dideliu įkvėpimu imuosi darbų”, – pasakoja puslapių „Riestanosė Ra&Sa“ autorė.

Kalėdų tradicijos
Kalėdos nepaprastai svarbi šventė Rasos namuose, tad joms visi ruošiasi, šeima kuria savas tradicijas, o namai preciziškai dekoruoti, kad viskas atrodytų stilingai ir jaukiai.

„Skoningas Kalėdų dekoras dažnai yra subtilus ir harmoningas. Jam dažniausiai pasirenkamos natūralios ir šiltos spalvos, aukso atspalviai. Dėmesys skiriamas subtilioms ir elegantiškoms detalėms, natūralūs medžio elementai, kankorėžiai, dekoratyvios uogos, gilės, samanos, medvilnė. Kartais skoningas dekoras pasižymi minimalizmu, kuris atrodo elegantiškas ir modernus, bet neperkrautas detalių.

Kičas Kalėdų dekore dažnai matomas su ryškiomis ir intensyviomis spalvomis, dažnai būna labai perkrautas, naudojami pernelyg ryškūs elementai, žaislai ar kitos detalės, kurios gali kelti chaotiškumo jausmą, pigūs elementai.
Žinoma, čia tik bendri mano pastebėjimai, juk skonis yra subjektyvus, ir tai, kas vienam gali atrodyti neskoninga, kitam gali būti patrauklu. Svarbiausia sukurti tokią Kalėdų aplinką, kad jums ir jūsų artimiesiems būtų malonu ir nevargintų“, – pataria.

Nors Rasa savo namus puošia itin išieškotais akcentais, sako, kad Kalėdos – ne apie tai. Jai svarbiausias laikas kartu, tad siūlo kurti tradicijas. Ir tam nei daug pinigų, nei didelio išradingumo nereikia: „Kepkite meduolius! Čia gali prisidėti kiekvienas šeimos narys. Juk galima ne tik tešlą maišyti, bet ir sugalvoti savo unikalią sausainio formą, dekoruoti, kaip kam gražu. Galiausiai galite mėgautis ne tik kepimo procesu, bet ir skaniais meduoliais!”

Kalėdinių žaislų dirbtuvėlės
Rasa prieš šventes pradėjo kurti žaisliukus iš vatos, o sulaukusi daugybės komplimentų ėmė organizuoti žaisliukų dirbtuves, kuriose norintys patys gali pasigaminti žaisliuką: „Žinokite, tai nuostabu! Vata mūsų rankose gali virsti įvairiais žavingais kūriniais”.

Rasa sako, kad malonumas daryti tai, ką mėgsti, yra dalis laimingo gyvenimo: „Galimybė sukurti kažką nuostabaus gali stiprinti pasitikėjimą savimi. Kūryba gali būti atpalaiduojanti veikla, padedanti sumažinti stresą ir įveikti kasdieninio gyvenimo iššūkius. Kūryba leidžia išreikšti save, savo jausmus ir idėjas, kurios kartais sunkiai pasakomos žodžiais”.