– Kalbant apie NT rinką, dabar daugelis kalba, kad kol kas yra šiek tiek sąstingio laikas ir laukiama paklausos atsigavimo, kuriam reikia ruoštis. Ar tokiu atveju nėra sunku pačiam rasti motyvacijos, kai žinote, kad darbo rezultatų gali tekti ilgiau palaukti?

– Kiekviena rinkos situacija yra tiek iššūkių, tiek galimybių metas. Lėtesnė NT rinka mums atidarė langą įžengti į milžinišką Lenkijos rinką. Kol investuotojai iš Vakarų atsargiai stebi pasikeitusią situaciją, mes galime veikti aktyviai ir daryti įsigijimus. Taip pat sulėtėjusi statybų rinka leidžia mums sėkmingai derėtis dėl mažesnių statybos kainų, geresnių sąlygų. Taip, finansiniai rezultatai trumpuoju laiku nedžiugins, tačiau turėsime gerą pagrindą ateičiai.

– Kokios darbo rutinos laikotės? Ar būnant didelės įmonės vadovu įmanoma apsibrėžti taisykles, kaip palaikyti darbo/asmeninio gyvenimo balansą, ar tenka susitaikyti, kad tai yra darbas 24/7?

– Pastebiu, kad kuo didesnis ir kompleksiškesnis yra valdomas verslas, tuo svarbesnė yra disciplina. Neplanuodamas laiko greičiausiai praleisčiau visą savo laiką dirbdamas. Visgi, esu daugiavaikis tėtis su tėčio atsakomybėmis, todėl su retomis išimtimis vakarus ir savaitgalius skiriu šeimai. Tai verčia nuolatos tobulinti „Eika“ grupės valdymo struktūrą, kad savo laiką leisčiau efektyviai ir ten, kur sukuriu didelę vertę įmonei.

– Nuo ko pradedate savo dieną – koks pirmas darbas ar galbūt ritualas, kurio imatės?

– Atradau labai naudingą ritualą rytą pradėti ne biure. Turiu mėgstamą kavinę su puikia kava, kur tarp 8-9 ryto pasiruošiu dienai – skaitau svarbias naujienas, rinkos tyrimus, vartau atsiųstus investicinius pasiūlymus. Taip pat rašau laiškus – dienos metu retai kada turiu laiko atsisėsti prie kompiuterio.

– Daug svarbias pareigas einančių žmonių tenka spręsti informacijos pertekliaus iššūkį. Jūs taip pat su tuo susiduriate? Jei taip, kaip sprendžiate?

– Kol kas dar neatradau gero būdo filtruoti ateinančius elektroninius laiškus, galbūt padėtų asmeninis asistentas ar dirbtinis intelektas. Lengviau valdyti socialinių tinklų ir naujienų portalų srautą – išsijungiau taip vadinamus „push notifications“ ir žinias tikrinu tik esant laisvai minutei.

– Koks Jūsų santykis su socialiniais tinklais – ar daug laiko juose praleidžiate?

– Nesu aktyvus socialinių tinklų naudotojas, tačiau kasdien pasižiūriu naujienas „Facebook“ ir „LinkedIn“ tinkluose. LinkedIn man ypač patinka profesine prasme – čia galima rasti daug kokybiško nekilnojamojo turto srities turinio.

– Kaip manote, kiek svarbus vadovo įvaizdis įmonės sėkmei? Ar pats skiriate tam dėmesio?

– Galbūt nustebinsiu, bet žinau daug pavyzdžių sėkmingai veikiančių įmonių, kurių vadovai nėra visuomenei žinomi asmenys. Visgi, nekilnojamojo turto ir statybų versle nusistovėjo visuomeniškai aktyvių vadovų ir savininkų tradicija. „Eika“ grupė taip pat yra neatsiejama nuo Dargių šeimos, daugelis šeimos vertybių sutampa su įmonių grupės verslo filosofija. Visgi, kalbant apie įvaizdį, svarbiausia yra daryti tai apie ką kalbi (angliškai „walk the talk“) ir tai turi būti giluminis tikėjimas tuo ką darai, o ne viešųjų ryšių specialistų strategijų padiktuoti veiksmai.

– Ar jaučiatės patiriantis daug streso? Kaip jį suvaldote?

– Augindami verslą natūraliai susiduriame su vis daugiau iššūkių, padidėja klaidų rizika, kartais vienu metu išgyvename keletą krizių. Visa tai didina streso riziką, tačiau pats stresas yra vidinė būsena, kurią arba patiri arba jos išvengi. „Pabėgti“ nuo streso man padeda aktyvi fizinė veikla, bendravimas šeimoje ar draugų rate, taip pat karšta pirtis.

– Kokios žmogaus savybės Jums svarbiausios, kai renkatės darbuotojus? Ko, priešingai, netoleruojate?

– „Eika“ grupės vertybės yra sąžiningumas, atsakingumas ir tobulėjimas. Ieškome žmonių, kurie savo gyvenime vadovautųsi šiomis vertybėmis. Sąžiningumas ir atsakingumas yra visa ko pagrindas, tačiau mums labai svarbus verslo augimas, plėtra, žmonių alkis naujovėms, noras tobulinti procesus, paslaugas ir produktus. O netoleruojame nesąžiningų žmonių. Teko ne kartą atsisveikinti su darbuotojais, kurie demonstravo gerus rezultatus, tačiau elgėsi nesąžiningai kolegų ar klientų atžvilgiu.

– Kokias svarbiausias pamokas, kaip vadovas, esate jau išmokęs ir ką būtumėte norėjęs žinoti pradėdamas karjerą?

– Svarbiausias pamokas išmokau dar karjeros pradžioje – per 2008-2009 metų finansinę krizę. Tuomet buvo labai svarbu greitai priimti sprendimus, greitai prisitaikyti prie besikeičiančios situacijos. Supratau, kad visos standartinės verslo taisyklės gali būti perrašytos. Taip pat tuo metu labai jaunas (24-25 m.) išmokau rizikų valdymo ir efektyvaus valdymo pagrindų. Rizikų valdymas ir efektyvumas ir šiandien yra mūsų verslo DNR.

– Sakoma, kad būti vadovu – labai vienišas užsiėmimas. Ar su tuo sutinkate? Koks Jūsų požiūris į santykius su darbuotojais – įmanoma būti draugais, ar visgi svarbu išlaikyti atstumą?

– Su darbuotojais stengiuosi palaikyti atvirus nuoširdžius santykius. Nesistengiu būti „bičiulis“, tačiau atstumo nekuriu. Manau, svarbu tiek man, tiek kolegoms komunikuoti tiesiai, taip kaip yra ir ką galvojame. Tuomet sutaupome daug laiko ir bent jau iš mano pusės atsiranda pagarba. Būti atviru, atvirai pripažinti klaidas, nebijoti vadovui išsakyti savo nuomonės yra didelis iššūkis – tokius žmones gerbiu ir vertinu.

– Kaip manote, koks turi būti šiuolaikinis verslo lyderis?

– Šiuolaikinis lyderis visų pirma turi labai greitai reaguoti į nuolat vykstančius pokyčius – ar tai būtų pandemija, geopolitinė krizė, klimato kaita, finansų rinkų svyravimai, ar nuolat besikeičiantis reguliavimas. Tuo pačiu, nepaisant nuolat kintančių sąlygų, lyderis turi suformuoti aiškius tikslus ir sutelkti komandą juos pasiekti. Tikiu, kad geriausių rezultatų galima pasiekti pasirinkus aiškias veiklos kryptis ir tampant geriausiu tose srityse.