Pavyzdžiui, jei per dieną programuotojas vidutiniškai parašo 100 kodo eilučių, o kas penktą iš jų už jį parašytų DI, tuomet per dieną sutaupytumėme apie valandą. Šį laiką galima panaudoti kodo kokybės gerinimui, techninės skolos grąžinimui ar naujų idėjų įgyvendinimui, rašoma pranešime.

Dėl to IT įmonės vis intensyviau varžosi kuriant kuo pažangesnius naujus modelius, kitos įmonės siekia pirmosios ir efektyviausiai panaudoti jau prieinamus sprendimus.

Kaip teigia Vaidas Mačiulis, IT įmonės „Cognizant“ programinės įrangos inžinierius, įmonė teikia daug dėmesio DI panaudojimui tiesioginiam programuotojų darbe. Vienas iš pavyzdžių, visiems programuotojams organizacija suteikia galimybę naudotis „GitHub“ „Copilot“ įrankiu, kuris padeda rašant programinį kodą. Taip pat vykdomi mokymai, kaip naujausiais DI įrankiais naudotis saugiai bei efektyviai.

Dar vienas labai svarbus įgūdis, kurį verta įvaldyti kiekvienam šiuolaikiniam darbuotojui – kadangi įvairiausių naujų DI produktų atsiranda kiekvieną dieną, gebėti atsirinkti būtent savo kasdieniam darbui tinkamus produktus.

Vaidas Mačiulis

Projektų valdymui, su kuo vienaip ar kitaip tenka susidurti kiekvienam, IT ekspertas rekomenduoja šiuos įrankius:

*“Teams Copilot“. Tai „Microsoft“ DI integracija, kuri leis nepasimesti informacijai aptartai susirinkimo metu. Jei prisijungėte į susirinkimą vėliau, galite paklausti „Copilot“, ką praleidote ir jis pateiks pagrindinius aptartus dalykus. Taip pat informacijos galite sugrįžti po susirinkimo, ar paprašyti viso susirinkimo santraukos. Galima užduoti ir konkretesnius klausimus, pavyzdžiui, kokie klausimai susirinkimo metu liko neatsakyti, kokios rizikos buvo iškeltos, iki kada reikia užbaigti projektą ir t.t. Tiesa, bent jau kol kas šis įrankis nepalaiko lietuvių kalbos.

*“Dypt.app“. Tai nedidelė tačiau patogi užduočių planavimo programėlė. Vien parašius projekto pavadinimą, jau galite klausti DI, kad jis sugeneruotų visą užduočių sąrašą. Sugeneruotas užduotis iš karto galėsite sekti, žymėti kaip atliktas ar perkelti į kalendorių. Didesnes užduotis galėsite skaidyti į mažesnes, taip pat su DI pagalba. Pavyzdžiui, sukūrus naują projektą pavadinimu „Gimtadienio šventė“, DI sugeneruoja visą užduočių sąrašą, kaip „Pasirinkti šventės datą ir laiką“, „Paruošti svečių sąrašą“, „Išsiųsti kvietimus“, „Pasirinkti šventės temą“ ir t.t. Verta pažymėti, kad programėlė puikiai veikia lietuvių kalba.

*“Attlasian“, gaminantis, kai kam iki skausmo pažįstamus, projektų valdymo įrankius, kaip „Jira“, taip pat žengė į DI erą. Nauji „Attlasian Intelligence“ įrankiai integruojasi į daugelį jų įrankių, įskaitant „Jira“ ir „Confluence“. Šie įrankiai suteiks galimybę informacijos apie projektą ieškoti užklausiant natūralia kalba. Taip pat natūralia kalba galima generuoti užklausas filtruoti užduočių sąrašui. Ši funkcija ypač pravers dirbantiems prie milžiniškų projektų. Kalbos modelis bus pravartus ir rašant naujų užduočių aprašymus.

*“Reclaim.ai“. Tai galingas kalendoriaus planavimo įrankis su DI funkcijomis. Integruojasi su „Google“ kalendoriumi, ateityje numatyta ir integracija su „Outlook“. „Reclaim“, kaip galima iššifruoti iš jo pavadinimo, leis sutaupyti brangaus laiko, efektyviau jį planuojant. Dirbtinio intelekto funkcijos padės optimizuoti susirinkimų ir užduočių tvarkaraštį, paliekant laiko svarbiems įpročiams, neaukojant asmeninio laiko.

*“Slack AI“. Tai įskiepis „Slack“ pokalbių programai, kuris leis nepasimesti informacijos džiunglėse. Iki šiol paiešką pokalbių istorijoje veikė įprastai, ieškant raktažodžių. Su „Slack AI“ galėsite laisvu tekstu klausti informacijos ir DI jums ras ir perteiks reikiamą informaciją iš pokalbių istorijos. Taip pat galėsite perskaityti viso kanalo ar pokalbių gijos santrauką, sužinoti svarbiausius aptartus dalykus grįžus iš atostogų, ar prisijungus į naują projektą.