Šios investicijos pritraukimas suformuoja tvirtą pagrindą naujam ambicingam įmonės plėtros etapui, kurio metu inovatyvūs sprendimai bus pradėti teikti stambiems verslo ir instituciniams klientams, rašoma pranešime.

Pagrindiniu investuotoju šiame investicijų pritraukimo etape tapo viena pirmaujančių rizikos kapitalo bendrovių Baltijos šalyse „Practica Capital“. Prie jos prisijungė ankstyvosios stadijos rizikos kapitalo fondas ir akceleratorius FIRSTPICK, rizikos kapitalo fondas „Coinvest Capital“ kartu su akredituotų privačių ko-investuotojų grupe, tarp kurių yra el. pasirašymo ir autentifikavimo technologijų bendrovės „Dokobit“ įkūrėjas ir vadovas Gintas Balčiūnas, žemės ūkio technikos tiekėjos DOJUS įmonių grupės vadovas ir valdybos pirmininkas Donatas Dailidė, ir „NGL Consulting“ suburtas 33-ijų verslo angelų sindikatas, o taip pat tarptautinis institucinis investuotojas, Liuksemburge įsikūręs Europos skaitmeninis bankas „Advanzia Bank“.

Pritrauktos lėšos taip pat leis paspartinti informacijos apie finansinius nusikaltimus dalijimosi platformos kūrimą. Tai bus pirma pasaulyje tokio tipo tarptautinė platforma, kurios veikimas paremtas dirbtiniu intelektu ir sintetiniais (dirbtiniais) duomenimis. Ši platforma papildys „Amlyze“ šiuo metu siūlomų sprendimų spektrą, racionalizuos atitikties procesus ir finansinėms institucijoms visame pasaulyje leis padidinti veiklos efektyvumą.

„Gauta investicija leis paspartinti mūsų augimą ir dar labiau išplėsti aptarnaujamų klientų bazę, – sako Gabrielius Bilkštys, „Amlyze“ generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų. Kartu tai atvers kelią „Amlyze“ kuriamai platformai pakeisti iki šiol tarp finansinių institucijų nusistovėjusius informacijos apie finansinius nusikaltimus apsikeitimo standartus ir dar labiau prisidėti prie saugesnės finansų ekosistemos kūrimo.“

„Mūsų palaikymas „Amlyze“ misijai ištobulinti atitikties užtikrinimui skirtus produktus tam pasitelkiant inovatyvias technologijas atspindi mūsų tikėjimą jų sprendimais, „Amlyze“ suburta itin patyrusių ekspertų komanda ir ilgalaike vizija, – pažymi Donatas Keras, „Practica Capital“ partneris ir vienas įkūrėjų. Jų sukurti sprendimai ne tik taupo laiką, bet ir yra būtinybė šiuolaikiniame finansų pasaulyje.“

„Bendrovės „Amlyze“ ateities vizija ir jau pademonstruotas progresas yra išties įspūdingi, – prideda Matas Ramanauskas, „Coinvest Capital“ investicijų valdytojas. Nekantraujame pamatyti, kaip jų naujoji platforma tarptautiniu lygiu patobulins nusistovėjusius kovos su finansiniais nusikaltimais standartus.“

Apie „Amlyze“:

„Amlyze“ yra lyderiaujanti programinės įrangos kaip paslaugos (angl. Software as a service, SaaS) teikėja, siūlanti kompleksinius kovos su finansiniais nusikaltimais įrankius. Tarp siūlomų sprendimų – realaus laiko ir retrospektyvinė finansinių operacijų stebėsena, klientų rizikos vertinimas, vidinių tyrimų analizė, patikra dėl sankcijų, politiškai pažeidžiamų asmenų, neigiamos informacijos žiniasklaidoje ir kitose duomenų bazėse. Bendrovė teikia pažangiausius technologinius sprendimus, kurie supaprastina ir leidžia efektyviau užtikrinti pinigų plovimo ir terorizmo prevencijos procesus.

Naujausia šiuo metu kuriama „Amlyze“ inovacija – unikali tarptautinė informacijos apie finansinius nusikaltimus dalijimosi platforma – yra daugiausiai skirta bankams, finansų technologijų įmonėms ir su finansiniais nusikaltimais kovojančioms bei finansų rinkos priežiūrą užtikrinančioms valstybės institucijoms.