Įspūdis geras, nes dar prieš savaitę parduotuvėje braškių buvo galima nusipirkti už 4 eurus. Ne Palangoje, žinoma.

„Dabar tarpsezonis. Šiltnamiuose uogos jau baigėsi, o lauke jų dar nėra. Kai uogos prisirps lauke, atpigs“, – aiškina prekybininkė.

Tautvydas Gurskas, Lietuvos uogų augintojų asociacijos vadovas sako, kad pirmiausia reikia išsiaiškinti uogos lietuviškos ar atvežtinės. Lietuviškų uogų laukuose jau yra. Žemaitijoje jas skina visą savaitę, tačiau prekybininkai gudrūs ir sugeba paruošti vietinių ir atvežtinių uogų „mišinius“. Ant dėžutės su lenkiškomis uždeda lietuviškų su šiaudais, kad atrodytų ką tik skintos. Išoriškai tarsi vietinės, tačiau valgant pradeda skirtis skonis.

„Lietuviškų braškių jau yra. 5-6 eurai už kilogramą parduodant turguje arba prie kelių. Sausmedis tik prasideda ir labai skiriasi. Nors prašo ir po 15-16, bet reali kaina 8. Lietuviškų smidrų sezonas jau baigiasi. Trešnių jau yra. Kainuoja apie 12. Lenkiškos po 4 eurus už kilogramą. Lietuviškų slyvų dar nėra“, – aiškina T. Gurskas.

Žydinčios pievos

Ekspertas sako, kad braškes, kurios lietuviškos, kurios atvežtinės, paprasčiausiai atskirti sudėjus į indą. Jei po paros kraštai pavandenys, tai lietuviškos, nes daug mažiau purkštos ir neapdorotos chemikalais bei skintos jau sunokusios. Lenkai skina iki galo nesunokusias, kad jos raudonumą įgautų vežamos pas prekybininką.

„Jei norite atskirti ar braškės lenkiškos prieš jas pirkdami, atkreipkite dėmesį, kokios dėžės už prekystalio. Lietuviai braškes sudeda į permatomas dėžutes ir šias dėžutes į dėžę, lenkai viską iš karto deda į dideles plastikines dėžes ir jau pats prekybininkas uogas sudėlioja į mažesnes dėžutes“, – paprastą receptą išduoda T. Gurskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)