Apie tai, kiek toks politikų užmojis kainuotų valstybei laidoje „Verslo požiūris“ kalbėjomės su energetikos ministru Dainiumi Kreiviu.

„Ši iniciatyva kilo Seime, todėl tai Seimo politinės valios klausimas. Energetikos ministerija tokių iniciatyvų nekelia. Tuo pačiu reikėtų suprasti, kokios pasekmės galėtų būti valstybės investiciniam klimatui ir mūsų biudžetui“, – sakė D. Kreivys.

Ministras sakė, kad jei „Ignitis“ pritraukė apie 450 milijonų eurų, tai išperkant akcijas tradiciškai sumokama 30-40 proc. daugiau nei jos buvo įsigytos tuo metu. Pats D. Kreivys nėra akcininku.

„Jei norime turėti konkurencingą energetinę sistemą Baltijos šalyse, galėtų vystyti vėjo parkus jūroje, „Igničio“ ėjimas į biržą buvo teisingas sprendimas“, – sako D. Kreivys.

LRT rašė, kad Net septynių Seimo rinkimuose dalyvaujančių politinių partijų programose siūloma „nacionalizuoti“, „delistinguoti“ ar kitaip „valstybei grąžinti“ energetikos bendrovę „Ignitis“. Ekonomistas Marius Dubnikovas šiuos pasiūlymus tiesiai šviesiai vadina absurdiškais. Savo ruožtu socialdemokratas Gintautas Paluckas pastebi, kad jų kaina siektų daugiau nei 450 mln. eurų, o pokytis jokios naudos neatneštų.

Šiuo metu didysis 75 proc. „Ignitis grupės“ akcijų valdytojas per Finansų ministeriją yra Lietuvos valstybė. Likę 25 proc. akcijų po 2020 m. įgyvendinto pradinio viešo akcijų platinimo priklauso instituciniams ir mažmeniniams investuotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją