Prieš savaitę įmonei buvo iškelta bankroto byla.

Lietuvos banko valdyba ketvirtadienį nusprendė panaikinti įmonės turėtą licenciją. Kaip skelbia Lietuvos bankas, tai reiškia, kad bendrovė negali teikti jokių finansinių paslaugų. Ne vėliau kaip per 5 darbo dienas ji privalo informuoti klientus apie atsiskaitymo su klientais tvarką. Nors bendrovė jau nebegalėjo teikti mokėjimų apdorojimo paslaugos, mokėjimo paslaugų vartotojai, kuriems bendrovė vis dar negrąžino jų lėšų, dėl lėšų grąžinimo turi kreiptis tiesiogiai į Kevin EU. Lėšos jiems turi būti grąžinamos į kliento nurodytą sąskaitą kredito arba kitoje elektroninių pinigų ar mokėjimo įstaigoje.

Lietuvos bankas įvertino, kad mokėjimo įstaiga beveik 2 ketvirčius iš eilės neatitiko (ir vis dar neatitinka) minimalaus nuosavo kapitalo bei pradinio kapitalo reikalavimų. Tai yra vienas esminių teisės aktų pažeidimų. Be to, Kevin EU, nepatvirtino ir nepateikė audituotų metinių finansinių ataskaitų rinkinio, nors Lietuvos bankas buvo davęs privalomąjį nurodymą jį pateikti 2024 m. rugpjūčio 30 d.

Nustatyta, kad įstaiga patiria rimtų finansinių sunkumų ir negeba atsiskaityti su kreditoriais.

Panaikinęs Kevin EU, UAB, mokėjimo įstaigos licenciją, Lietuvos bankas taip pat atšaukė uždarąją akcinę bendrovę „Valnetas“ iš laikinojo atstovo pareigų. Ji buvo paskirta laikinai prižiūrėti šios mokėjimo įstaigos veiklą.

Tuo metu socialiniuose tinkluose bendrovė jau paskelbė tokį pranešimą:


„Mielieji klientai ir partneriai,

Norime pranešti, kad Kevin EU, UAB licencijuota veikla stabdoma, nes Lietuvos bankas panaikino bendrovės mokėjimo įstaigos licenciją dėl kapitalo pakankamumo rodiklių neatitikimo.

Tai reiškia, kad nuo šiol mes negalime teikti mokėjimo inicijavimo paslaugos (MIP).Norime padėkoti visiems už pasitikėjimą ir bendradarbiavimą per beveik 7-erius mūsų veiklos metus. Kartu su Jumis ir kitais finansų rinkos dalyviais siekėme sukurti pažangiausius sprendimus, gerindami naudotojų patirtį ir kurdami inovacijas mokėjimo paslaugų srityje.

Deja, šiandien, rugsėjo 26 d., yra stabdoma Kevin MIP paslauga. Jūsų klientai nuo to momento nebegalės atsiskaityti per bendrovės platformą.

Suprantame, kad tai kelia rūpesčių, tačiau mūsų licencijos netekimas reiškia, kad paslaugos teikimas yra negalimas.Visgi savo duomenis dar galite peržiūrėti prisijungę prie bendrovės „dashboard“ sistemos įprastu būdu.

Taip pat mūsų darbuotojai, esant poreikiui suteiks Jums reikiamą informaciją.Norime dar kartą pažymėti, kad šis sprendimas panaikinti licenciją yra dėl bendrovės kapitalo pakankamumo rodiklio neatitikimo, tuo tarpu per visą veiklos laikotarpį bendrovė visada vykdė AML (pinigų plovimo prevencijos) ar KYC (kliento pažinimo) reikalavimus be pažeidimų.Jeigu turite klausimų ar reikia papildomos informacijos, mūsų komanda pasiruošusi padėti.

Su nuoširdžiausiais linkėjimais,

Kevin EU komanda“

Tiesa, tai, panašu, ne pabaiga.

„kevin.“ įkūrėjas Pavel Sokolovas paskelbė, kad veiklą pradėjo nauja įmonę, kuri užsiims tuo pačiu. Jo įrašas socialiniame tinkle:

„Skelbiame apie OpenNFC tinklo paleidimą

Su įvairiomis emocijomis dalinuosi šiuo atnaujinimu. Deja, po daugybės pastangų įgyvendinti savo ambicingą viziją nepavyko pasiekti norimų rezultatų su dabartiniais investuotojais čia, „Kevine“. Mes padarėme didelę pažangą ir buvome ant didelių pasiekimų slenksčio, bet galiausiai mums pritrūko drąsos ir akcininkų bei investuotojų paramos, kad galėtume tai padaryti.

Tačiau tai nereiškia, kad mūsų vizija konkuruoti su rinkos milžinais yra mirusi. Su dar stipresniais partneriais džiaugiuosi galėdamas pranešti apie „OpenNFC“ tinklo įkūrimą, kuriame su atnaujinta energija tęsime savo misiją.

„OpenNFC Network“ nukonkuruos kortelių schemas ir pateiks tokią ilgai lauktą „Visa“ ir „Mastercard“ alternatyvą POS terminaluose fizinėse parduotuvėse.

Daugiau informacijos – netrukus!“

Rekvizitai.lt duomenimis tokia įmonė tikrai įsteigta prieš šiek tiek daugiau nei tris mėnesius. „Open nfc“ turi du darbuotojus ir „Sodrai“ skolinga 3773.65 eurus.