Kiekvieną vasarą Širvintų rajone, Ramaškonių kaime įsikūrusiame Arūno Kerpiškio uogų ūkyje sirpsta apetitą žadinančios kaimiškos gėrybės. Čia ūkininkas jau beveik dešimtmetį augina šilauoges, braškes, avietes, putinus, gervuoges, agrastus, serbentus, ir dalį šio derliaus kiekvieną penktadienį atveža į „Ogmios miesto“ turgų.

„Mano parduodamos uogos – šaldytos. Tai vienas geriausių būdų išlaikyti jų skonines bei maistines savybes tokias, kokiomis šios gėrybės džiugina po derliaus čia, Lietuvoje. Netrukus pradėsiu šiųmetį auginimą ir liepą jau turėsiu šviežių šilauogių. Dalį jų auginu ir šiltnamyje, iš čia uogas surenku birželį, todėl ilgai laukti nereikės. O dabar prekiauju šilauogėmis, kurios nuo paskutinio derliaus beveik visos buvo išgraibstytos“, – pasakoja A. Kerpiškis.

Paklaustas, kuo išskirtinės jo auginamos ir parduodamos uogos, A. Kerpiškis tikina – tai natūrali, Lietuvoje užauginta produkcija. Atvežtinių šilauogių, ūkininko teigimu, galima nusipirkti ir parduotuvėje. Tačiau jos atkeliauja iš užsienio, lietuviškoms neprilygdamos nei skoniu, nei natūralumu.

„Kiekvienas tuo gali įsitikinti paragavęs gėrybių iš mano ūkio. Turiu trintų braškių, šaldytų šilauogių. Šias uogas porą kartų tikrai atvešiu, o po to jau pradėsiu ruoštis naujam sezonui. Todėl visus, norinčius jas įsigyti, kviečiu spėti pasimėgauti“, – sako ūkininkas.

Be uogų, ant jo prekystalio puikuojasi ir šilauogių bei šaltalankių sultys. O artimiausią „Ogmios miesto“ ūkininkų turgų A. Kerpiškis aplankyti planuoja su šviežiomis pavasario gėrybėmis.

„Jei tik pavyks, pirkėjams pasiūlysiu ir sulos. Nežinau, ar jos galėsiu prileisti, nes šiemet labai sausa. Tačiau, tikiuosi, sulos pribėgs ir pirkėjams turėsiu šio pavasariško gardumyno“, – šypsosi A. Kerpiškis.

Gausus bei įvairus prekybininko asortimentas – tik dar vienas įrodymas, kokiomis gėrybėmis turtingas „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus. Čia kiekvieną penktadienį atvykstantys pardavėjai iš visos Lietuvos lankytojus džiugina natūraliais, ekologiškais, savo rankomis pagamintais ar užaugintais produktais.

„Ogmios miesto“ ūkininkų turguje įsigyti galima mėsos gaminių, rūkytos žuvies, kaimiškų kiaušinių, namuose keptos duonos, šimtalapių, gardžiausių konditerijos kepinių. Ant pardavėjų prekystalių – ir skirtingas sūrių asortimentas, įvairiausi pieno produktai, natūralus medus, vaisiai, uogos, daržovės.

Artimiausias „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus vyks kovo 14-ąją. Kiekvieną penktadienį jis pirkėjus pasitinka Verkių g. 29, „Ogmios mieste“, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.

Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės