Apdovanojimus pelniusias įmones sveikinusi Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo kalboje pažymėjo, kad pastaraisiais metais būta daug netikrumų, o darbas tokiomis neapibrėžtomis sąlygomis tapo dideliu atsparumo išbandymu skirtingiems ekonomikos sektoriams ir visai visuomenei.

„Kol kas atrodo, kad pramonei, nepaisant iššūkių, gerai sekėsi demonstruoti atsparumą ir išnaudoti atsiveriančias galimybes. Pagal visus parametrus: indėlį į valstybės BVP, produkcijos dalį – galima sakyti, kad rezultatai yra geri“, – sakė Seimo Pirmininkė.

LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius taip pat pabrėžė kad Lietuva – eksportuojanti šalis, todėl geri eksporto rodikliai yra tai, ką turime ypač vertinti šiomis dienomis, kaip Europos eksporto rinkos stringa.

„Ypač džiugina įmonės, kurios ieško naujų kelių, globalių rinkų ir sugeba tose globaliose rinkose konkuruoti ir pasiekti įspūdingų rezultatų“, – sakė LPK prezidentas.

Nominaciją „Lietuvos metų eksportuotojas 2023“ didelių įmonių grupėje pelnė: AB „Kauno grūdai“, UAB KIKA LT, UAB FL Technics bei UAB „AXIOMA METERING“. Vidutinių įmonių grupėje apdovanojimą pelnė: UAB „Naujasis Nevėžis“, UAB „Pack Klaipėda“ ir UAB Elgama Elektronika.

„Lietuvos metų eksportuotojai“ vertinami pagal eksporto apimtis, investicijas, darbo našumą, kokybės, vadybos ir aplinkosaugos tarptautinių standartų diegimą ir naujų technologijų pritaikymą. Nominaciją gauti gali pretenduoti visos Lietuvos įmonės, gaminančios lietuviškos kilmės produkciją bei ją eksportuojančios ar teikiančios eksporto paslaugas. Nominacijos tikslas – Lietuvos ir pasaulio verslo bendruomenei pristatyti Lietuvos įmonių pasiekimus eksporto srityje 2023 metais, paskatinti Lietuvos gamintojus bei paslaugų tiekėjus didinti eksportą, tuo pačiu diegiant pažangiausias technologijas, kokybės ir vadybos sistemas.