Verslams tai – nepamainoma informacija

Išplėstinėje tvarumo konferencijoje verslui dalyviai susipažins su realiomis Lietuvos ir užsienio įmonių praktikomis, išgirs realius tvaraus verslo patarimus bei pavyzdžius ir sužinos veiksmų planą norint įgyvendinti tvarumo tikslus savo organizacijoje.

Konferencija ypač aktuali tiems, kurie nori savo verslo strategijos plane įsivardinti tvarumo tikslus ir mokytis iš savo sektoriaus lyderių. Nėra jokių abejonių, kad šiandienos atsakingas verslas renkasi tvarumą.

Konferencijos turinys naudingas įvairių lygių vadovams, turintiems tvarumo tikslus savo įmonėje bei siekiantiems juos išsigryninti, priimantiems sprendimus ir norintiems daryti pokytį. Čia susitinka ekspertinės žinios, aktualijos ir naujausios praktikos tvarumo srityje“, – apie konferencijos turinį ir svarbą pasakoja renginio vadovas Tomas Stasiukevičius.

Trys pagrindinės konferencijos temos

Konferencijoje šiemet bus plačiai aptariamos aplinkosauginių, socialinių ir verslo valdymo (ESG) veiksnių tarpusavio sąsajos bei jų svarba verslo strategijai ir rezultatams. Pranešėjai išsamiai, su realiais pavyzdžiais iš Lietuvos ir užsienio verslų papasakos, kaip kurti naujausius tvarumo standartus atitinkantį verslą. Bus atsakyta į klausimus, kaip parengti tvarumo ataskaitas, kad jos atitiktų naujausius Europos Sąjungos standartus, kaip įgyvendinti socialinę atsakomybę įmonėje, bei bus pateikti realūs atvejai ir veiksmingiausi metodai.

Tomas Stasiukevičius

Dar viena itin svarbi „Tvarumo kurso“ tema – organizacijos CO2 pėdsako (footprint) ir žalos gamtai skaičiavimai bei reikšmė, kaip suprasti savo verslo paliekamą pėdsaką ir kaip jį valdyti. Kaip sumažinti energijos švaistymą ir padidinti verslo efektyvumą? Kodėl įmonės CO2 pėdsakas tapo toks svarbus verslo investuotojams ir klientams? Kokie įstatyminiai pokyčiai palies kiekvieną įmonę? Į visus šiuos klausimus atsakys konferencijos pranešėjai, dalyviams bus pateikiamos geriausios praktikos iš pirmaujančių įmonių.

Trečias tematinis konferencijos laukas – darbuotojų įtrauktis, siekiant bendrų organizacijos tvarumo tikslų. Kaip tinkamai iškomunikuoti darbuotojams organizacijos tvarumo tikslus? Kokios motyvacijos strategijos veikia skatinant darbuotojus pačius gyventi tvariau? Kaip teisingai suprasti HR tyrimus ir kitą statistiką? Visi šie klausimai bus plačiai išnagrinėti jau spalio 29 dieną, konferencijos turinys bus prieinamas visiems nemokamai Delfi.lt platformoje.

Turinys prieinamas visiems

Pernai konferencija „Tvarumo kursas“ susilaukė didelio verslo atstovų susidomėjimo, o pranešėjų gretose sulaukta tokių savo sričių specialistų kaip tvarumo ekspertė Daiva Dėdinienė, tvarių pakuočių vystymo ekspertas Juozas Baranauskas, Elektronikos platintojų asociacijos EPA vadovas Linas Ivanauskas, tvarumo bei komunikacijos ekspertas Donatas Kuras, lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ir daugybė kitų.

„Šių metų „Tvarumo kurso“ konferencijos pranešėjų sąrašas bus ne mažiau solidus, nes norisi, kad į tvarumo temą būtų pažvelgta deramai ir įvairiapusiškai, ne tik per ekologijos prizmę. Jei įmonė išmoko rūšiuoti atliekas ofiso virtuvėje, tačiau tos įmonės darbuotojai nesijaučia vertinami ir nuolat patiria diskriminacijos apraiškas – ar ta įmonė tvari? Jei įmonės vadovas atvažiuoja į ofisą dviračiu, tačiau nemoka deleguoti užduočių, deramai komunikuoti, o darbuotojai nesupranta, kodėl apskritai turėtų imtis vieno ar kito pokyčio – ar tokia įmonė yra tvari? Tegul šie klausimai lieka retoriniai, tačiau „Tvarumo kursas“ konferencija išties leis išsinešti žinias, kurios pritaikomos kiekviename versle ir lemia jo tikrą tvarumą, ne vien skambią frazę, kurią šiais laikais neva privalu deklaruoti“, – kalba konferencijos vadovas T. Stasiukevičius.

Nemokama konferencijos transliacija „Tvarumo kursas“ Delfi portale jau spalio 29 dieną. Renginys nemokamas ir prieinamas visiems. Daugiau apie informacijos ir pranešėjai čia.