P. Sokolovo įrašas socialiniame tinkle:

„Skelbiame apie OpenNFC tinklo paleidimą

Su įvairiomis emocijomis dalinuosi šiuo atnaujinimu. Deja, po daugybės pastangų įgyvendinti savo ambicingą viziją nepavyko pasiekti norimų rezultatų su dabartiniais investuotojais čia, „Kevine“. Mes padarėme didelę pažangą ir buvome ant didelių pasiekimų slenksčio, bet galiausiai mums pritrūko drąsos ir akcininkų bei investuotojų paramos, kad galėtume tai padaryti.

Tačiau tai nereiškia, kad mūsų vizija konkuruoti su rinkos milžinais yra mirusi. Su dar stipresniais partneriais džiaugiuosi galėdamas pranešti apie „OpenNFC“ tinklo įkūrimą, kuriame su atnaujinta energija tęsime savo misiją.

„OpenNFC Network“ nukonkuruos kortelių schemas ir pateiks tokią ilgai lauktą „Visa“ ir „Mastercard“ alternatyvą POS terminaluose fizinėse parduotuvėse.

Daugiau informacijos – netrukus!“

Rekvizitai.lt duomenimis tokia įmonė tikrai įsteigta prieš šiek tiek daugiau nei tris mėnesius. „Open nfc“ turi du darbuotojus ir „Sodrai“ skolinga 3773.65 eurus.

Rugsėjo 19 d. portalas 15min.lt pranešė, kad „Kevin“ skelbiamas bankrotas. Rugsėjo 26 d. Lietuvos bankas pranešė, kad įmonei panaikinta licencija ir ji negali teikti jokių finansinių paslaugų. Apie nutraukiamą veiklą pranešė ir pati įmonė socialiniuose tinkluose.

Pagal Juridinių asmenų nemokumo įstatymą, bankroto byla keliama, jeigu įmonė yra nemoki ir jai nėra keliama restruktūrizavimo byla. „Kevin EU“ nemokumo administratore paskirta mažoji bendrija „IS Group“.

Primename, kad Lietuvos bankas apribojo „Kevin EU“ veiklą. Kaip buvo rašoma sprendime, „Kevin EU“ daugiau kaip penkis mėnesius vėlavo pateikti audituotas metines finansines ataskaitas, negalėjo vykdyti turtinių prievolių kreditoriams, užtikrinti veiklos tęstinumo. Dėl to Lietuvos bankas, įvertinęs gautą informaciją, nustatė, kad yra kilusi grėsmė stabiliai ir patikimai mokėjimo įstaigos „Kevin EU“ veiklai bei jos klientų interesams.

Rugpjūčio pabaigoje „Delfi“ rašė, jog kompanija „Kevin EU“ grimzta žemyn. Nuo vasario iki rugpjūčio įmonėje ženkliai sumažėjo darbuotojų skaičius – nuo 81 nukrito iki 23. Taip pat buvo susikaupusi įspūdinga skola „Sodrai“ – 2024 metų rugpjūčio 18 d. pradžioje ji siekė daugiau nei 400 tūkst. eurų.

Valstybinės darbo inspekcijos atstovė Raimonda Keburė „Delfi“ informavo, kad 2024 m. Darbo ginčų komisijos gavo 62 prašymus išnagrinėti skundus dėl UAB „Kevin EU“.

„29 iš jų išnagrinėti ir 24 baigėsi taikos sutartimis, 5 – patenkinti. Visi darbo ginčai kilo dėl darbo užmokesčio“, – nurodė Darbo inspekcijos atstovė.

Įmonės darbuotojai skundėsi maždaug 3 mėnesiais vėluojančiais atlyginimais, bendrovei buvo priteisiami delspinigiai, netesybos, kompensacijos už atostogas ir kt. Priteistos sumos – nuo 3 tūkst. eurų, nurodė R. Keburė.

Rugpjūčio pabaigoje jau buvo gauti trys pareiškimai dėl bankroto bylos iškėlimo „Kevin EU“ – tą „Delfi“ nurodė Vilniaus apygardos teismo atstovė Vaida Jurkevičienė.

„Kevin EU“ taip ir nepateikė Registrų centrui finansinės ataskaitos už 2023 metus. 2022 metais įmonė skelbė patyrusi 15,2 mln. eurų nuostolį ir gavusi beveik 144,4 tūkst. pajamų.

Pastaraisiais metais įmonėje sparčiai mažėjo darbuotojų. „Sodros“ duomenimis, 2024 metų sausį įmonėje dirbo 103 žmonės, o „Rekvizitai.lt“ skelbia, kad šių metų liepos 31 dieną bendrovėje dirbo vos 26 darbuotojai.