Sporto forumo tikslas – skleisti Europos ir pasaulio sporto mokslo naujoves, dalytis naujausių tyrimų rezultatais su mokslininkais, doktorantais, studentais ir praktikais, atliekančiais tyrimus ir dirbančiais sporto srityje.

„Rezultatai sporte pasiekiami negreitai, todėl labai svarbu motyvuoti jaunąją kartą siekti profesionalaus sportininko karjeros. Taip, tam reikia valios ir nuolatinio susitelkimo, tad pastaruoju metu yra itin sunku motyvuoti vaikus siekti ilgalaikių tikslų. Čia ypač svarbus vaidmuo tenka treneriui: jis turi ir sudominti, ir išlaikyti sportininką nuosekliai, kantriai bei kryptingai jį ugdydamas“, – kalbėjo LSU rektorė prof. Diana Rėklaitienė.

Šeštasis LSU Sporto forumas

„Šių metų Sporto forume didelis dėmesys ir vėl bus skiriamas trenerių kompetencijų auginimui, – pabrėžė prof. D. Rėklaitienė. – Taip siekiama, kad šalies treneriai ir toliau puoselėtų turimas žinias, profesionalumą, ambicijas ir užsidegimą ugdyti jaunąją kartą.“

Apie universalaus mokymosi modelio taikymą nuo ankstyvojo amžiaus, skatinant užsidegimą sportuoti, kalbės dr. Laurena Lieberman – nusipelniusi SUNY Brockport koledžo (JAV) kineziologijos katedros profesorė, dėstanti taikomąjį fizinį ugdymą.

Šeštasis LSU Sporto forumas

Lidso Beketo universiteto (Jungtinė Karalystė) sporto treniravimo ir jaunimo sporto profesorius, Tarptautinės trenerių meistriškumo tarybos (ICCE) bei Europos sporto trenerių viceprezidentas strategijai ir plėtrai dr. Sergio Lara-Bercialis LSU organizuojamame renginyje nagrinės holistinio talentų ugdymo tematiką.

Pranešimą apie sporto ateitį kaip pokyčių laikmečio atspindį pristatys Mainco Johano Gutenbergo universiteto (Vokietija) sporto ekonomikos ir sociologijos profesorius bei Otavos universiteto (Kanada) profesorius adjunktas dr. Holgeris Preuß.

Šeštasis LSU Sporto forumas

Apie veiksmingą talentų ugdymo aplinką jaunimo tobulėjimui Sporto forume kalbės sporto psichologas iš Didžiosios Britanijos dr. Danas Ransomas, kurio pagrindinė domėjimosi sritis – sporto psichologijos taikymas ir praktika profesionaliame sporte.

Daugiau informacijos apie šeštąjį LSU Sporto forumą ir registracija į jį rasite nuorodoje: https://www.lsu.lt/sporto-forumas-2024/.